KÖY-KOOP Genel Başkanı Neptün Soyer, İzmir'de düzenlenen Mavişehir Gastronomi Festivali'nde ünlü şeflerle, gazetecilerle ve tüketicilerle bir araya geldi. Soyer, burada yaptığı değerlendirmede hayvancılıkta önemli bir yere sahip olan çayır ve meralarla ilgili olarak şunları kaydetti:

“Bakanımız ve üst düzey bürokratlarımızla yaptığımız toplantıda çayır ve mera alanlarının doğru kullanılarak tarım ekonomimize daha fazla katkı sağlaması gerektiğini dile getirdik. Çayır ve meralarla yapılacak olan her türlü olumlu çalışmanın üreticilerin girdi maliyetlerini düşürmekte önemli rol oynadığını belirttik. Çayır ve mera alanlarıyla ilgili çalışma yaptıklarını Sayın Bakan dile getirdi.

Ancak bizim özel bir talebimiz oldu: Çayır ve mera alanlarının tahsisi yapılacaksa, öncellikle büyükbaş ve küçükbaş bakımında en aktif rolü oynayan kadınlarımıza emanet edilmesi gerektiğini söyledik. Sayın Bakanımız bu önerimizi takdir etti ve bürokratlarına bu konunun projelendirilmesi gerektiğini, çayır ve mera alanlarını tahsisi sırasında, üretici kadınlarımıza öncelik sağlanmasıyla ilgili çalışma yapılması talimatını verdi"

Bu gelişmelerden çok memnun olduğunu dile getiren Soyer,” Çayır ve meralarla ilgili yapılacak yasal düzenlemeler Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da yetki alanında olduğu için, ilgili tüm kurum ve kuruluşlara bu önerimizi ileteceğiz. Tüm Türkiye'de çayır ve mera alanlarıyla ilgili yapılacak olan yasal düzenlemelerin takipçisi olacağız ve çayır ve mera alanlarının doğru değerlendirilmesi için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye ve işbirliği yapmaya hazırız. Bu alanların tahsisinde önceliğin kadınlarımıza veriliyor olması bizleri memnun eder. Bunun da takipçisi olacağız."

TARIMDANHABER