Türkiye madeni yağ sektöründe 30 yıldır faaliyet gösteren ve sektörün lider şirketlerinden TOTAL, tekstil ekipmanları için geliştirdiği özel yağlarla, sektörün ihtiyaç duyduğu verimliliğe katkı sağlamaya devam ediyor. Tekstil sektörünün kalite hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla yıllardır tekstil ekipmanlarının gereksinimlerine uygun özel çözümler sunan Total Turkey Pazarlama, 2019 yılının sonunda Bursa Sheraton Otel’de “Total Tekstil Yağları Semineri” gerçekleştirdi. TOTAL’in mevcut müşterileriyle iletişiminin yanı sıra potansiyel müşterilerle iş ortaklığını güçlendirme ve tekstil endüstrisinde marka bilinirliğini artırma konusunda fırsat yaratan etkinliğe, 50 tekstil profesyoneli katıldı. Katılımcılar, LISSOLFIX ve TIXO STAINLESS başta olmak üzere Total Tekstil Yağları hakkında bilgi edindi.

“Üreticilerle iş birliği içindeyiz”

TOTAL Tekstil Yağları Global Market Müdürü Özgür Bayav, seminerde yaptığı konuşmada TOTAL’in LISSOLFIX ürünü ile kone yağlarında lider ve TIXO STAINLESS ürünü ile örme endüstrisinde referans marka olduğunu belirtti. Bayav, “TOTAL, yağ konusundaki uzmanlığı ve dünya çapındaki tekstil tecrübesi sayesinde kone yağları, örme yağları ve anti statik özellikli yağlardan, genel bakım yağlarına ve greslere kadar geliştirdiği çok sayıda farklı ürünü müşterilerine sunuyor. TOTAL tekstil ürünleri, sektörün gerektirdiği şartlar göz önüne alınarak sürekli geliştiriliyor.

TOTAL'in Ar-Ge mühendisleri, yeni ürünler ortaya koymak ve üretim performansını artırmak için tekstil ve prestijlli ekipman üreticileri ile uzun yıllardır yakın iş birliği içinde çalışıyor. Son olarak 2018 yılı sonunda Japon ekipman üreticisi FUKUHARA ile yapılan partnerlik anlaşması, TOTAL’in uzmanlığının ve tekstil uygulamalarına özel madeni yağlar ve proses yağlarının kalitesinin bir referansı niteğilinde bulunuyor. Ürünlerin çevre standartlarına ve toksikolojik standartlara uygunluğu ise araştırmaların temelini oluşturuyor.

Tüm tekstil yağları ürün gamımız OEKO-TEX Standard 100’a uygun olarak üretiliyor. Tekstil ürünleri toksikolojisi alanında önde gelen OEKO-TEX inisiyatifinin kurucu üyesi olduğu Alman Hohenstein Enstitüsü ile yakın iş birliği içerisindeyiz. Dünyada ilk Ecopassport Sertifikası alan kone yağı üreticisi olduk, bundan sonra tüm tekstil yağları ürün gamımızı sertifikalandırmayı planlıyoruz. Diğer bir deyişle hammaddeden son ürüne kadar üretimin her aşamasındaki tekstil ürünlerimiz, dünyanın önde gelen bağımsız test ve sertifikalandırma sistemine tabi tutuluyor. Tekstil yağları alanındaki 60 yılı aşkın uzmanlığımız sayesinde tekstil sektöründeki tek büyük madeni yağ tedarikçisi ve tekstil uygulamalarına özel madeni yağlar ve proses yağlarının tek tedarikçisi konumundayız” dedi.

“Özel yağlara ihtiyaç duyuluyor”

Bayav, şöyle devam etti: “Tekstil üretim süreçlerinde birçok farklı uygulama ve ekipmanlar var, her ekipman ve uygulama farklı yağ özellikleri gerektiriyor, örneğin kone yağları iplik üzerinde kusursuz bir film tabakası oluşturarak mükemmel anti-statik ve anti-oksidatif özellik verirken, örme yağları yüksek verimlilik için ekipmanları korozyona karşı koruyarak daha uzun ekipman ömrü, enerji tasarrufu ve ihtiyaca gore kolay yıkanabilme özellikleri sağlamalı, bu şekilde bakım masraflarını da azaltmalı. Sektöre özel üretilen yağlar toksikolojik standartların yanı sıra aynı zamanda REACH Regülasyonuna da uygun olmak zorunda. Bu nedenle tekstil sektöründe özel yağlara ihtiyaç duyuluyor.”