Tonbul yaptığı açıklamada, 4 milyon dönüme yakın araziyi suyla buluşturacak ve bölge halkını refaha kavuşturacak projelerin, terör örgütü tarafından engellendiğini kaydetti.

Terör örgütü mensuplarının, barajların su tutmaya başlamasının ardından geçiş güzergahlarıyla, kullandıkları mağara ve sığınakların su altında kalacağından endişelendiğini söyleyen Tonbul, “Teröristler her fırsatta baraj inşaatlarına yönelik saldırı gerçekleştiriyor. Projelerin gerçekleşmesine mani olmak için işçi ve mühendis kaçırıp, iş makinelerini yakıyor ve baraj yoluna patlayıcı yerleştiriyor. Örgüt, bölge halkına istihdam sağlayacak projeleri engellemeye son sürat devam ediyor" dedi.

ILISU'DA GÜNLÜK ZARAR 3 MİLYON TL

Yaşanan terör olayların kamu yatırımlarının gecikmesine neden olduğunun altına çizen Tonbul, “ Ilısu Projesinin, 2015 yılında bitirilmesi gerekiyordu. Yaşanan, terör olayları nedeniyle baraj şantiyesindeki çalışmalar, durma noktasına geldi. Ilısu Projesi planlanan süresinden 2 yıl daha geç, yani 2017 yılında bitirilecek. 2 yıllık gecikmenin devlete maliyeti, 2 milyar 190 milyon TL'yi buluyor. Geciken her gün için oluşan maliyet günlük, 3 milyon TL" diye konuştu.

34 KAMU GÖREVLİSİ MESLEKTEN İSTİFA ETTİ

Bugüne kadar, Ilısu projesinde Çalışan 34 kamu görevlisinin memuriyetten istifa ettiğini söyleyen Tonbul,“Çalışan kamu görevlileri yaşanan terör olayları nedeniyle istifa ediyor. Buralarda çalışan personelin can güvenliği yok. Barajda çalışan personele terör örgütü tarafından sürekli tehdit mektupları geliyor. Kurum, baraj inşaatında personel tutmakta zorlanıyor. Bu da projelerin gecikmesine yol açıyor" dedi.