Gelişen teknoloji ve pazar şartları tüm sektörlerde olduğu gibi tarımsal pazarlamada da internet tabanlı uygulamaların kullanımını zorunlu kılıyor. Bu gerekliliğin çiftçiler ve Türkiye'nin her bölgesine yayılmış Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği (TODAB) üyesi tohum bayileri tarafından da yerine getirilmesi çok önemli. Bu gerçekten hareket eden TODAB, Tohum Nerede Platformu'nu çiftçilerin ve üyelerinin hizmetine sundu.

TODAB Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Hacıoğlu yaptığı açıklamada sertifikalı tohumluk kullanım oranlarının her yıl artmasına rağmen yine de yeterli olmadığını, çiftçilerin daha hızlı bir şekilde sertifikalı tohuma ulaşmasını sağlamanın TODAB'ın en önemli görevlerinden biri olduğunu ifade etti.

TODAB'ın web sayfasından giriş yapılabilen Tohum Nerede Platformu sayesinde tohum almak isteyen çiftçilerin ve diğer ihtiyaç sahiplerinin aradıkları sertifikalı tohumlara daha kolay ulaşmalarını sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Aykut Hacıoğlu, “Çiftçilerimiz, platform sayesinde aradıkları tohumlara en hızlı şekilde üstelik alternatifleriyle birlikte ulaşabilecek. Üye bayilerimiz ise kendi şifreleri giriş yaparak satışa sundukları tohumların geniş kitlelere ulaşma imkânına kavuşacak'' dedi.

ÇİFTÇİLERİ TOHUM NEREDE PLATFORMUNU KULLANMAYA DAVET EDİYORUZ

Tohum Nerede Platformu'nun ilerleyen süreçte dijital pazarlama platformuna dönüştürme konusunda da çalışmalarda bulunduklarını aktaran Hacıoğlu, “Tüm çiftçilerimizi ve üyelerimizi, bu platformu kullanmaya davet ediyorum. İnternet ortamındaki bu yeni buluşma imkânı, dolaylı olarak verim ve üretim rakamlarına olumlu yansıyacakktır'' ifadelerini kullandı.

TARIMDANHABER