Başta hububat olmak üzere birçok tarımsal üründe ülkemizin önde gelen illerinden biri olan 'Tarımın Başkenti' Ankara şimdi de yem bitkileri tohumu üretiminde adından söz ettiriyor.

Ankara'da tohumculuk sektöründe faaliyet gösteren dört firma, Bakanlık tarafından uygulanan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Projesi ile üretim kapasitelerini artırarak bu alanda örnek oldu. Türkiye, yıllık yaklaşık 5 bin ton çim ve çayır otu yem bitkisi tohumu ithal ederken Ankara'daki yem bitkisi tohumu üreten firmalar bu ihtiyacın yaklaşık yüzde 25'ini yerli üretimle karşılar hale geldi.

Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, söz konusu 4 firmayı ziyaret ederek, bu firmaların Bakanlıktan yaklaşık 3.810.000 TL hibe alarak 8.515.000 TL'lik yatırım yaptıklarını hatırlattı. Korkmaz, firmaların çalışmalarını yerinde inceledi.

Firma yetkililerinden, aldıkları desteklemeyle beraber üretim kapasitesi ve pazarlamada gösterdikleri gelişmeler hakkında bilgi alan Korkmaz, bu desteklemelerin amacına ulaştığını gördüklerini belirterek, tohumculuk sektörünün ülkemiz için en önemli stratejik sektörlerden birisi olduğunu vurguladı. Firma yetkililerinden sektörün sorunları hakkında da bilgiler alan ve sorunların çözümü konusunda görüş alışverişinde bulunan İl Müdürümüz Korkmaz, kendisine iletilen problemleri ilgili birimlere ileterek çözümünü sağlamaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

TARIMDANHABER