Doğal Çiçek Soğan Üreticiler Birliği Başkanı Sedat Kıran, belediyelere seslenerek Siverek'in Karacadağ bölgesinde yetiştirilen ters laleye ilgi göstermelerini istedi. Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre daha önce Hollanda'ya ihraç edilen ancak şimdilerde Hollanda'nın da kendi üretimini yapmasından dolayı ters lale ihracatının düştüğünü bildiren Kıran, "Belediyelerin çoğu yurtdışından süs bitkisi satın alıyor. Oysa doğal olarak bölgede yetişen laleye ilgi gösterilirse bölge insanı kazanmış olur. Bu durumda mevsimlik tarım işçileri kendi topraklarında istihdam edilebilir" dedi.

Bölgede ters lalenin geçmişte zararlı ot olarak tarlalardan ayıklandığını ancak değerinin sonradan fark edildiğini dile getiren Sedat Kıran, bu değerin fark edilmesi üzerine de 120'yi aşkın üreticinin 300 dekarlık alanda lale yetiştirmeye başladığını hatırlattı. Bu soğanların da en sağlam müşterisinin Hollanda olduğunu fakat son yıllarda Hollanda'da üretimin artmasından dolayı Karacadağ'daki ters laleye ilginin azaldığının altını çizen Kıran, gazete aracılığıyla Türkiye'nin bir değeri olan ters laleye sahip çıkmaları bakımından belediyelere çağrıda bulundu.

Baharın da gelmesiyle birlikte bir çok belediyenin şehrin muhtelif yerlerinde park ve bahçeleri çiçeklendirmeye başladığı bir süreçte Doğal Çiçek Soğan Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Kıran, haklı bir çağrıda bulundu. Kıran, "Belediyelerin çoğu yurtdışından süs bitkisi satın alıyor. Oysa doğal olarak bölgede yetişen laleye ilgi gösterilirse bölge insanı kazanmış olur. Bu durumda mevsimlik tarım işçileri kendi topraklarında istihdam edilebilir” dedi. Belediyelerin bu çağrıya kulak vermesi bekleniyor.