At yarış programlarını düzenleyen ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sürekli kurullarından biri olan Yüksek Komiserler Kurulu (YKK)'da TİGEM Genel Müdürü Mehmet Taşan ile avukat Bekir Eren'in kurul üyeliğinden alındığı ortaya çıktı. Görevden alınan isimlerin yerine kimin atanacağı bilinmezken, görev süresinin dolmasına iki yıldan fazla süre bulunmasına rağmen TİGEM Genel Müdürü Mehmet Taşan ile Bekir Eren'in kurul üyeliklerinden alınması dikkat çekti.

TİGEM GENEL MÜDÜRÜ DAİMİ ÜYE OLARAK SÜREKLİ ATANIYORDU!

Yüksek Komiserler Kurulu'nda TİGEM'in Genel Müdürü daimi üye olarak her zaman atanıyordu.

YARIŞ PROGRAMINI DÜZENLEME YETKİSİ VAR

Yüksek Komiserler Kurulu, at yarış programını düzenleme yetkisi olduğu gibi Arap ve İngiliz atlarının yarışta yer alacakları oranları belirleme yetkisi de bulunuyor. Bilindiği üzere TİGEM, dünyanın en büyük safkan Arap atı gen kaynağına sahip kuruluşların başında geliyor. Yarışlarda Arap atının payının düşürülmesine yönelik atılacak adımlar, TİGEM'in aleyhine bir durum oluşturacak. Bundan dolayı TİGEM'in YKK'da temsil edilmesi büyük önem taşıyor.

LİSANS HAKKI VARLIK FONUNA DEVREDİLECEK

Diğer yandan, 680 Sayılı KHK gereği At yarışları Lisans Hakkı 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren Varlık Fonuna geçecek. Yüksek Komiserler Kurulu'nun bu tarihten sonra nasıl bir yapılanma içerisine gireceği de merakla bekleniyor.

Yüksek Komiserler Kurulu üyeliğinden alınan Bekir Eren ise, Ak Parti kurucularından TBMM eski Başkanı, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in avukat oğlu Cem Şahin'in ortağı olduğu hukuk bürosunun üç kurucu ortağından birisi olarak biliniyor.

YÜKSEK KOMİSERLER KURULU ÜYELERİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR

Mehmet Hadi TUNÇ - Başkan

Dr. Nihat PAKDİL - Başkan Yardımcısı

Muharrem SELÇUK - Üye

Mehmet TAŞAN - Üye (Kurul üyeliğinden alındı)

Özkan KÖYLÜBAY - Üye

Av. Bekir EREN - Üye (Kurul üyeliğinden alındı)

Behçet HOMURLU - Üye

Mustafa ÖZDEMİR - Üye

Şeref SOMTÜRK – Üye