Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, milletin demokrasi imtihanından alnının akıyla çıktığını belirterek, “16 Nisan 2017 halkoylaması yüksek bir katılım, takdir edilecek huzur ve güven ortamında tezahür etmiştir. Aziz milletimiz büyük bir olgunluk içerisinde sandık başına gitmiş ve kendi kaderine, kendi geleceğine oy vermiştir. Kazananın ya da kaybedenin artık rakamlarda kaldığı, gerçek kazananın demokrasi, millet ve hukuk devleti olduğu tarihi bir seçim süreciyle Türkiye, artık yeni bir sisteme yelken açmıştır” dedi.

İsa Gök, şunları kaydetti:

“Evet diyeninde hayır diyeninde böylesine önemli bir seçim sürecini itidal içerisinde geride bıraktığı bu tarihi günün ardından 80 milyonluk Türk halkının lazıyla, çerkeziyle, kürtüyle birlik ve beraberlik içerisinde kısır çekişmelerden uzak, kardeşçe ve huzurla kucaklaşması en büyük temennimizdir.

Türkiye için zaman, toplumsal dayanışma ve vakit kaybetmeden geleceğine bakma zamanıdır. Milli devlet şuuru ve milli kimlik anlayışının güçlendirildiği bir toplumsal yapı hedefiyle zıtlıkları çarpıştıran değil, barış içerisinde yaşatmaya çalışan bir anlayışla tüm dünya ülkelerinin gıpta ile bakacağı 'Büyük Türkiye' hedefine giden yolun önündeki engellerin artık tek tek ortadan kalkacağı ümidini taşımaktayız.

HEP BİRLİKTE TÜRKİYE'YE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Ülkemize yaşatılan 15 Temmuz hain işgal girişiminin zorunlu kıldığı olağanüstü hali geride bırakarak, olağan hukuk devleti ortamına mümkün olan en kısa sürede dönülmesi vandal emellere vurulacak en büyük darbe olacaktır. Başta sınırlarımız içerisindeki terör sorunu olmak üzere Irak ve Suriye'de yaşanılan tehlikeli gelişmeler ciddi boyutlara ulaşmıştır. Önümüzdeki hassas dönemde birlik ve dayanışma ruhu içinde Milli ve manevi değerlerimizin ortak paydasında buluşarak hepbirlikte Türkiye'ye sahip çıkılması gerekmektedir.

Bilindiği üzere sivil toplum örgütleri çağa damgasını vuran ve demokrasileri katılımcı kılan, ülkelerin dışarıya açılımını sağlayan en önemli öğelerdir. Şüphesiz ki bir ülkede sivil toplumun zenginliği o ülkenin demokrasi zenginliğini göstermektedir.

Sivil toplun kuruluşlarının gücü, karar alma mekanizmasına katılım şekli ve oranı, demokrasi standartlarının seviyesini belirler hale gelmektedir.Bugünden itibaren toplumsal kesimleri temsil eden ve demokrasinin vazgeçilmezlerinden olan sivil toplum örgütlerinin öneri ve taleplerine kulak verilmesi önceliklerimiz arasındadır.

Şeker-İş Sendikası olarak sektörümüzün yaşadığı sorunların çözümü noktasında sosyal diyaloğa dayalı sistemin yerleştirilmesi temennimizi hatırlatırken, ülkemizin ekonomik kalkınması ve müreffeh yarınları için dün olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle çalışacağımızı bir kez daha buradan ilan ediyoruz.

Bu vesileyle referandum sonuçlarının tüm ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederken, yeni değişim sürecinde asırlardır bir gönül ve kardeşlik köprüsüyle birbirine bağlanmış tüm Türk coğrafyasıyla artık Milletimizin Tarih yazmasının vaktinin geldiğini herkese ilan ediyoruz."

TARIMDAN HABER