Ankara'daki hain saldırının ardından yazılı bir açıklama yapan Gök, “Cumhuriyetimizin Başkenti Ankara'nın merkezinde dün akşam saatlerinde askeri servis aracına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişinin hayatını kaybetmesi ve 61 yaralanın olması tarifi imkansız bir acıyla yüreğimizi bir kez daha derinden yaralamıştır. Temennimiz, kayıp sayısının artmaması ve yaralı vatandaşlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşması yönündedir" dedi.

Gök, şunları kaydetti:

"Ankara tren garında 10 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen ve 95 kişinin hayatını kaybettiği menfur saldırının izleri henüz silinmemişken, devletin atardamarlarını hedef almaya yönelik bu insanlık dışı saldırılar terörün alçak ve hain yüzünü yeniden ortaya koymuştur. Şüphesiz ki millet olarak birlik, beraberlik ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan bir dönemde artık açık-seçik ve beyanen bir şekilde, terör örgütü bir kısım dış mihrakların taşeronluğunu yaparken, kan, ölüm ve şiddet kapanına sıkışmış içerdeki siyasi destekçilerden de aldıkları güçle ülkemizi iç çatışma ortamına sürüklemeye çalışmaktadır. Şiddeti her geçen gün artan ve etrafımızı sarmalayan terörle mücadelede Türkiye'nin kendisine Aba altından sopa gösterenlere karşı ne derece bir oyunun içinde olduğunun artık farkına varması, asimilasyon ve ötekileştirme üzerine kurulu bu tür oyunlara gelmeden müttefiklerini ve stratejik dostlarını yeniden gözden geçirmesi gerekmektedir.

Çözüm; Tüm ülkeyi ilgilendiren bu tür milli davalarda artık siyaset kurumunun laf yarıştırma şöleninden vazgeçerek, politik polemiklere girmeden siyaset üstü milli bir bakış açısıyla, devletin tüm imkanlarını kullanarak hareket etmesinden geçmektedir. Masum insanların kanını dökerek sözde demokrasi arayanlara karşı kutuplaşma ve önyargılardan uzak net, geri dönüşümsüz bir ortak tavırla hareket edilerek teröre karşı dik bir duruş sergilenmelidir. Her yaşanan terör ve benzeri saldırılarda kelimelerin kifayetsizliği artık çaresizliğe dönüşmeden atılacak her kararlı adım, Yeni Dünya Düzeninin mimarlarının nihai ve tek hedefi olan Türkiye emelinden de saptıracaktır.

Bu menfur saldırıda şehit olan askeri personelimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır temennisi ile saldırıda yaralananlara acil şifalar dileriz. Mekanları Cennet olsun. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve tüm Türkiye'nin başı sağolsun."