Türkiye Jokey Kulübünde neler oluyor? 3 Bakan değişti ama usulsüzlükle ilgili bir cevap yok! Günde 10 milyon lira cirosu olan bir kurumda satın alma ve ihaleler bu şekilde mi yapılıyor?

BAKANLARA KAPSAMLI DOSYA

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan alınarak Varlık Fonu'na devredilen Türkiye Jokey Kulübü'nün, yıllarca kapanmış bir firmadan at hastanesi için ilaç aldığı ortaya çıktı. Usulsüz alımlarla ilgili olarak eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlarından Kutbettin Arzu ve Faruk Çelik'e birer dosya sunuldu. Söz konusu dosya Ahmet Eşref Fakıbaba'ya da verildi. Konu Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa ve BİMER'e de iletildi. Ancak 4 yıl geçmesine rağmen şikâyetle ilgili hiçbir gelişme yaşanmadı.

Hipodrom Mali ve Personel Şefi Murat Dereş, görevden ayrılmadan önce Türkiye Jokey Kulübü ile ilgili büyük bir usulsüzlüğü tespit ettiğini ancak konuyla ilgili girişimlerinden hiçbir cevap alamadığını bildirdi. Türkiye Jokey Kulübü'nün 2008 yılında kapanmış bir firmadan yarış atları hastanesi için 2014 yılına kadar Antiseptik Dezenfektan satın aldığını ifade eden Dereş, bu usulsüzlüğü tespit etmesine rağmen konuyla ilgili olarak hiçbir işlem yapılmadığını iddia etti.



FİRMA 2008'DE TERK EDİLMİŞ GÖRÜLÜYOR!

“Fatura kesilen firma 2008 yılında Gelir İdaresi tarafından resen terk edildiği görülüyor. Ancak 2014 yılına kadar bu firmadan yarış atları hastanesi için ilaç alınarak fatura kesildi" diye konuşan Dereş, söz konusu usulsüzlüklerle ilgili olarak Kutbettin Arzu, Faruk Çelik ve Ahmet Eşref Fakıbaba'ya kapsamlı bir dosya sunduğunu hatırlattı. Konuyu Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa da ilettiğini ifade eden Dereş, “Bugüne kadar bana buradaki usulsüzlüklerle ilgili bir işlem yapılıp yapılmadığına dair bir bilgi verilmedi" dedi.

TARIMDANHABER