ÖZEL HABER / Ağır borç yükünden dolayı sıkıntılı bir süreç geçiren ülkenin önemli bir tarımsal kuruluşu olan TİGEM'e Genel Müdür Yardımcısı olarak sektörün dışından 'sporcu' geçmişi bulunan Salih Başparmak'ın atanması Bakanlık personelinin tepkisini çekti.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) yapılan atama, Bakanlıkta atamalara yönelik bir süredir devam eden rahatsızlıkları gün yüzüne çıkardı. Öğretmen ve sporcu bir geçmişi bulunan bir ismin, ülke tarım sektörünün en önemli girdilerinden olan sertifikalı tohumluk ve üstün vasıflı damızlık gibi materyalleri üretmekle görevli olan TİGEM'e genel müdür yardımcısı olarak atanması dikkat çekti.

Uzun zamandır gerekli atamaların yapılamadığı TİGEM'e dün üç ismin ataması yapıldı. Bu üç isim arasında TİGEM Genel Müdür Yardımcılığına getirilen Salih Başparmak eleştiri konusu oldu. Sporcu bir geçmişi bulunan ve öğretmen olan Salih Başparmak'ın tohum ve damızlıkla ilgili önemli bir tarımsal kuruluşa genel müdür yardımcısı olarak atanması, Bakanlık personeli arasında ciddi bir rahatsızlığa neden olurken, bir süredir tartışılan 'liyakat' sorununu da yeniden gündeme getirdi.

'BİZLER ADAM YERİNE KONULMUYORUZ!'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yaptığı atamaların birçoğunu Bakanlık dışından yapması zaten personelin tepkisini çekiyordu. Sektörle bir alakası olmayan sporcu geçmişi bulunan Başparmak'ın Türkiye'nin önemli bir tarımsal kuruluşunda etkin bir göreve getirilmesi ise bu tepkilerin tuzu biberi oldu. Personeller arasında bu atama "Bakanlıkta adam mı kalmadı?" tartışmalarına neden olurken, dışarıdan yapılan atamaların personelin iş performansını olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığına yapılan atama da bakanlık personelinde tepkiye neden olmuştu. Emekliliğine iki yıl gibi kısa bir süre kalan Şevket Barca Bakanlığın Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanlığına getirilmişti.