Tarım hizmet kolunun yetkili sendikası Toç Bir-Sen'in 1'nci olağanüstü genel kurulu Kızılcahamam'da yapıldı. Genel kurula, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın yanı sıra, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, Memur-Sen'e bağlı sendikaların Genel Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri, Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya ve Toç Bir-Sen Genel Başkan adayı Hüseyin Öztürk, Toç Bir-Sen İl Başkanları ve genel kurulda oy kullanacak olan delegeler katıldı.

TOÇ BİR-SEN'DE BİR İLK

Olağanüstü genel kurulda bir konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Toç Bir-Sen'in bir ilki yaşadığını belirterek, Toç Bir-Sen yönetiminin ilk kez olağanüstü bir genel kurulla belirlendiğini kaydetti.

OLAĞAN GENEL KURULLARDAN YANAYIZ

Yalçın, “Biz olağan genel kurullardan yanayız, olağanüstü kurullardan değil. Ama şükrediyoruz ki bu, nifak ya da hasetten kaynaklanmıyor. Toç Bir-Sen'li arkadaşlarımızın düne göre motivasyonun biraz daha az olduklarına inandıkları için böyle bir kararı almışlar. Yola çıktıkları ilk günkü gibi iletişim, etkileşim ve paylaşım kalmadığı kanaatiyle yönetim kurulunun yenilenmesi kararlarına saygı duyuyoruz" dedi.

Ali Yalçın'nın konuşmasından sonra Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya ve Toç Bir-Sen Genel Başkan Adayı Hüseyin Öztürk de birer konuşma yaptı.

HÜSEYİN ÖZTÜRK'ÜN LİSTESİ KAZANDI

Konuşmalardan sonra seçime geçildi. Yapılan seçimlerde Hüseyin Öztürk'ün listesi kazandı.

Hüseyin Öztürk başkanlığındaki listede şu isimler yer aldı: Sabri Kızılkaya, Nail Süngü, Fatih Doğan, Fikret Akdeniz, İbrahim Gürsoy ve Zekeriya Yazıcı.

TARIMDAN HABER