Toç Bir-Sen'in üç gün sürecek olan 28.Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı “Hep Birlikte Türkiye'yiz" sloganıyla Antalya'nın Kumluca ilçesinde gerçekleştirildi. Dört yüzü aşkın İl/Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadınlar Komisyonu üyeleri ile İşyeri Temsilcilerinin katıldığı toplantı büyük bir coşkuya sahne oldu.

Toplantıda coşkulu teşkilata hitap eden Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya toplantının ilk günkü oturumunda Merhum Mehmet Akif İnan, Tahsin Suda, Serdar Güllüoğlu ve Remzi Şanlı'ya rahmet dileyerek başladığı konuşmasında;

“Toç Bir-Sen olarak büyüklerimizden devraldığımız bu bayrağı zirvelere çıkarmak için, gücümüzün yettiği kadar ter akıtıyoruz, mücadele ediyoruz ve bu mücadeleye devam edeceğiz" diyerek; “Sendikacılığın iki tanımı var. Dar alanda şüphesiz çalışanımızın özlük haklarının, mesleki haklarının, çalışma hayatının düzenlenmesinin geliştirilmesi vardır. Toç Bir-Sen'imiz, Memur-Sen'imiz birinci tanımın hakkını gerek Kurum İdari Kurullarında, gerek Kamu Personeli Danışma Kurullarında, gerek Toplu Pazarlık masalarında, gerek Hakem Kurulunda ya da hangi platform olursa üstlendiğimiz sorumluluğun hakkını veriyor, çalışanlarımız adına elde ettiğimiz onlarca kazanımla da bunun zaferini kutluyoruz.

Ama sendikacılığın geniş tanımı var ki biz o geniş tanımın izdüşümünü de hiçbir zaman ihmal etmedik, bundan sonra da ihmal etmeyeceğiz. O da 6 milyar insanın derdiyle dertlenen, evrensel değerlerde özgürlük, insan, insan onuru, hak, hukuk, adalet kavramlarının içini hakkıyla dolduran duruş sergilemek, hareket ve söylemde bulunmaktır ki Toç Bir-Sen, Memur-Senolarak bu ikinci tanımında izdüşümünü hakkıyla, en iyi şekilde akıttığımız terlerle ispat ediyoruz.

O nedenle bizim için Kudüs, Arakan, Filistin, Somali, Şam, Kahire, Bağdat uzak değil. Oralarda ki insanlık dramı, sorunu, ekmek kavgası, emperyalist güçlerin yaptığı zulümler de bizim sorunumuzdur. Bu bizim bu millete mensup olmanın hem insani hem de tarihi bir sorumluluğumuzdur. Ve bizler bu sorumluluğun farkındayız" dedi.

“ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CAN BULMUŞTUR"

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya; 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün, sivil hükümete, millete ve millet egemenliğine karşı bulunduğu darbe teşebbüsünü lanetlediklerini belirterek, "Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması üyelerinin darbe girişimine karşı tankların önüne yatan, namlulara karşı koyan, vatanın bölünmez bütünlüğü için göğsünü siper eden şehitlerimize Yüce Mevla'dan bir kez daha rahmet diliyorum. Bu millet, bu hainleri, bu teröristleri asla affetmeyecektir" dedi.

Hain odakların alçakça gi̇ri̇şi̇mi̇, devleti̇mi̇zden ve aziz mi̇lleti̇mi̇zden hak etti̇ği̇ cevabı almıştır" diyen Kaya şunları söyledi: "Hamdolsun bu alçak darbe girişimi aziz milletimizin feraseti, basireti, iradesi ve cesaretiyle, devletimizin, vatansever emniyet ve silahlı kuvvetlerimizin etkili müdahalesi, sivil toplum kuruluşlarımızın yürekli, dik ve onurlu duruşlarıyla püskürtülmüştür. Vatan derdi olmayan, büyük ve güçlü Türkiye'den rahatsız olan, milletimizi ve iradesini hiçe sayan, namluyu millete doğrultan FETÖ ve işbirlikçilerine en güzel cevabı egemenliğin sahibi millet vermiştir. Bu karanlık gecenin ardından ülkemiz çok daha aydınlık, çok daha güçlü bir sabaha uyanmış, Çanakkale ruhu yeniden can bulmuştur.

Aziz milletimiz bir kez daha vatanına, devletine, namusuna, özgürlüğüne, bayrağına, ezanına, imanına, dinine yapılan alçak saldırıyı rezil darbeci FETÖ'cü teröristlerin üzerlerine yağdırdığı kurşunlara, üzerlerine sürdüğü tanklara eyvallah etmeyerek; canlarını, kanlarını dedeleri gibi feda ederek verdikleri 2'inci Kurtuluş Savaşı ile canlarıyla, kanlarıyla yazdıkları şanlı destan ve tarih ile yeni bir Türk Devrimi'ni tarihe altın harflerle yazmıştır. Bu devrim bin bir teferruatla, planla hazırlanan alçak darbecilere karşı hazırlıksız ve plansız olan sessiz milyonların vatan, millet, devlet, hürriyet, bayrak, ezan, iman, İslam, Allah uğruna serden geçerek yazdığı bir devrimdir. Bu devrim, darbecilere darbe yapan ilk demokrasi devrimidir.

“GÜCÜMÜZÜ, BİRLİĞİMİZİ VE KARDEŞLİĞİMİZİ TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİK"

Başkan Kaya 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında aziz milletimizin gücünü, birliğini ve kardeşliğini tüm dünyaya gösterdiklerini kaydederek; “ Büyük Memur-Sen ve Toç Bir-Sen ailesi olarak vatanımıza, milletimize, demokrasimize ve milli iradeye sahip çıkmaya devam edeceğiz, atalarımızın, şehitlerimizin mirası, çocuklarımızın emaneti olan bu cennet vatanımızı işbirlikçi hainlere, cuntacılara, asla bırakmayacak, canımızı ortaya koyarak koruyacağız. Büyük ve güçlü Türkiye hedefinde kararlı yürüyüşümüzü sürdürecek, ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine zarar veren her türlü tehdidin ve kalkışmanın karşısında durmaya ve her zaman milli iradenin yanında yer almaya devam edeceğiz" dedi.

Başkanlar Kurulu'nda açılış konuşmasını Toç Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Şahin Değirmen yaptı. Değirmen konuşmasında; “Bizler sendikal hareketimize başlarken erdemliler hareketi olarak başladık. Sizler de bu erdemliler hareketinin birer neferi olarak bizlerle birlikte buradasınız. Bu kutsal yolculuğumuzda sendikamızın yarınını konuşmak için gerçekleştirdiğimiz 28. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantımıza hepiniz hoş geldiniz.

2016 yılına geldiğimizde hayata ve geleceğe bakışımız, 15 Temmuz darbe girişimi ile değişti. 15 Temmuz gecesi, geçmişte yaşanan kötü tecrübelerimizden sonra bir daha yaşamayız dediğimiz bir hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Milletimizin birlik ve beraberliği ile İkinci bir Kurtuluş Savaşı vererek bu alçakça girişimi engelledik. Huzurlarınızda o karanlık gecede silahlara göğsünü siper ederek şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu süreç bize gösterdi ki esas olan kan bağı değil yürek bağıdır. Bizler de Toç Bir Sen Ailesi olarak bu yürek bağı ile birbirine bağlanan insanlar olarak buradayız" dedi.

Programda Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Antalya İl Müdürü Ahmet Dallı da bir konuşma yaptı. Dallı yaptığı konuşmada; “ 15 Temmuz gecesi Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti bir ihanet gecesi yaşadı. Ama Türk Milleti, büyük şair Akif'in de “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım" mısrasında dediği gibi büyük bir kahramanlık destanı yazarak onlarca yıldır bu coğrafyada oynanan oyuna bir kez daha engel oldu.

Bu gün bu salonda olduğu gibi büyük bir birlik örneği gösterdi. Başından beri benim de içerisinde bulunduğum bu kutlu yürüyüşün de başarılı olacağından ve daha iyi hizmetler vereceğinden şüphem yok. Bu vesileyle 28.'si düzenlenen Başkanlar Kurulu Toplantısı'nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, ilimize tekrar hoş geldiniz diyorum" dedi.


Toplantıya ev sahipliği yapan Toç Bir Sen 16 Nolu Antalya Şube Başkanı Tahsin Etli de bir selamlama konuşması yaptı. Etli şunları söyledi: “Bu kutlu günde hayatlarını kaybeden 15 Temmuz Şehitlerini ve Ekim ayında rahmetli olmuş Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi ve Bosna Fatihi Bilge Kral mücahit Aliya İzzet Begoviç'i de rahmet ve minnetle anıyoruz. 15 Temmuz'da tüm Türkiye bir Mavi Marmara oldu ve sizler de bu milletin bir ferdi olarak topyekun bir şekilde haçlı işgaline, tapınakçı darbe girişimine karşı durdunuz. Bundan sonrasında ise sahada kazandığımız zafer ile elde ettiğimiz kazanımlarımızı kaybetmemek için saflarımızı daha sıklaştıralım, birbirimizin kusurlarına bakmayalım, kardeşliğimizi kuvvetlendirerek birlik ve beraberliğimizi koruyalım" dedi.

Konuşmaların ardından Toç Bir-Sen'in büyüyüp devleşmesinde büyük emek ve alınteri olan eski İl Başkanları Şeref Budak, Mehmet Çınar ve genel merkez personeli İrfan Demirbaş'a plaket sunuldu.