Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği 4. Hasat Bayramı’nda konuşan Aygun, sıfır gümrüklü ithalat politikası ile adeta Türk çiftçisinin üretim yapamaz hale getirildiğini belirterek, “TMO yanlış alım sistemi uygulamaktadır. Kaliteli ve protein değeri yüksek ürüne verilen prim desteği de kaldırılmıştır. Ayçiçek üreticisi ise prim desteğinin yüzde 30’unu halen alamamıştır. Anlaşılan taksitli prim ödemeleri başlamıştır” dedi.

SİZ ÜRETMEYİN MESAJI VERİLİYOR

Aygun, “Buğday ile koyun,  gerisi oyun” deyişine işaret ederek, “Hasat devam ederken, sıfır gümrüklü ithalat kararıalınarak, çiftçimize bayramı zehir ediyorlar” dedi. Türk çiftçisine “Siz üretmeyin” mesajı verildiğini söyleyen Aygun, “7.1 milyon nüfuslu Sırbistan, bize ayçiçeği, makarna, fasulye, et satacak” diye konuştu.

YABANCI ÇİFTÇİYE PARA ÖDÜYORSUNUZ YAZIK!

Milli tarım iddiasındaki iktidarın tam aksi yönde davrandığını kaydeden Aygun, “Kendi üreticisine sahip çıkan iktidara milli denir. Makarnayı dahi Sırbistan’dan getireceğiz. Bakın Et ve Süt Kurumu tamı tamına 491 milyon lira zarar etmiş. Bu para kimin parası? Hepimizin parası! Paralar kime gitmiş? 3 tane yandaş markete gitmiş! Hayvan üreticimiz can çekişiyor. Üreticimiz Et ve Süt Kurumu’na hayvanını kestirmek için sıra bekliyor. Siz yabancı çiftçiye para ödüyorsunuz. Yazıktır!” ifadalerini kullandı.