ÖZEL HABER / Toprak Mahsulleri Ofisi'nde (TMO) personelin tepkisini çeken iki uygulamaya son verildi. Genel Müdürlük binasının makam girişi ile Güvercinlik Tesislerindeki 'özel salon' personelin kullanımına açıldı.

TMO'DA YENİ DÖNEM

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan sonra TMO Genel Müdürlük binasındaki makam girişi de personel ve ziyaretçi girişine açıldı. TMO'nun Müdafaa Caddesi üzerinde bulunan makam girişi, eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mesut Köse tarafından personel ve ziyaretçi girişine kapatılmıştı.

TMO'da Mesut Köse'nin yerine atanan Ayhan Karayama, dün yeni görevine başlarken ilk icraat olarak makam girişini personel ve ziyaretçi girişlerine açmak oldu. Karayama bu kararı ile TMO'daki 'Genel Müdür' ayrıcalığına son verdi.

GENEL MÜDÜR AYRICALIĞI SONA ERDİ

Diğer yandan TMO'nun Güvercinlik Tesislerindeki tartışmalı salon da personelin kullanımına açıldı. TMO personelinin daha önce yemekhane olarak kullandığı salon Mesut Köse zamanında tadilat yaptırılarak personelin kullanımına kapatılmıştı. Tadilatına ciddi para harcanan salon, Mesut Köse ve özel misafirleri tarafından kullanılıyordu. Bu durum Güvercinlik Tesislerindeki personelin tepkisini çekiyordu.

Ayhan Karayama, göreve gelir gelmez buradaki ayrıcalığa da son vererek mevcut salonu tekrar personelin kullanımına açtı.