ÖZEL HABER

TKDK'da, yabancı dil yeterliliğini sağlamadıkları halde kuruma alınan 2 personelin ilişiği kesildi. Alınan bilgilere göre Muş İl Koordinatörlüğündeki 2 personelin de aynı durumdan dolayı görevden alma işleminin devam ettiği belirtiliyor.

SAHTEKARLIĞIN ORTAYA ÇIKMASI ÜZERİNE DÜĞMEYE BASILDI

Yabancı dil sahtekarlığının ortaya çıkması üzerine TKDK Başkanlığına yeni atanan Dr. Ahmet Antalyalı'nın, Bakan Faruk Çelik'in de talimatıyla büyük bir inceleme başlattığı öğrenildi.

604 PERSONELİN BELGELERİ İNCELENECEK

Buna göre 2014 öncesinde TKDK'ya alınan 604 personelin yabancı dil yeterlilik belgeleri teker teker incelenecek.

IELTS'DE PARALEL ŞÜPHE

IELTS dil sınavı üzerinden yabancı dil yeterliliği alan personel özel olarak incelenecek. Bunun nedeni de Paralel Devlet Yapılanmasına (PDY) yakın olduğu bilinen üniversite ve eğitim kurumları tarafından yapılan IELTS'in geçerliği şüpheli bulunuyor. Mevcut durumda IELTS'nin eşdeğerliği bulunmazken, 2014 öncesinde IELTS puanı ile yabancı dil yeterlilik belgesi alarak kuruma giren 564 personel bulunuyor. Bu 564 personelin IELTS puanları, IELTS'in internet adresinden TKDK'ya sunulan dil belgeleri üzerinden kontrol edilecek.

TOEFL ve TOEİC'DE İNCELENECEK

Diğer yandan TOEFL ve TOEİC puanıyla yabancı dil yeterlilik belgesi alan 40 personelin de puanları, telefon yoluyla ilgili merkezler aranarak geçerliliği kontrol edilecek.

Gübre, yem, buzağı, düve fiyatları artmaya devam ediyor! Güncel fiyat listesi yayınlandı! Gübre, yem, buzağı, düve fiyatları artmaya devam ediyor! Güncel fiyat listesi yayınlandı!

56 PERSONEL YETERLİLİĞİ BULUNMADIĞI HALDE MERKEZE ALINMIŞ

Bunun yanında yabancı dil yeterliliği düşük olmasına rağmen 56 personelin de eski Bakan Mehdi Eker döneminde TKDK'nın ana kanunu çiğnenerek merkez birime alındığı tespit edildi. Yabancı dil yeterlilikleri TKDK'nın merkez teşkilatında çalışmasına uygun olmayan söz konusu 56 personel de taşra birimlerine gönderilecek.

KANUNSUZLUĞU SAYIŞTAY ORTAYA ÇIKARMIŞTI!

Bilindiği üzere TKDK'nın merkez biriminde, kurum kanunu çiğnenerek hattinden fazla personel çalıştırıldığı ortaya çıkmıştı. Eski Bakan Mehdi Eker döneminde yaşanan bu kanunsuzluğu da Sayıştay denetçileri tespit etmişti.