TİGEM Genel Müdürlüğü'nün 2017 yılı genişletilmiş koordinasyon toplantısı, 11-14 Şubat 2017 tarihlerinde Nevşehir'de yapıldı. Toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç'un yanı sıra, Genel Müdürlük üst yönetimi ile işletme müdürleri katıldı. TİGEM Genel Müdürü Mehmet Taşan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ülke tarımı için her biri milat sayılabilecek projelerine dikkat çekti.

VERİLEN GÖREVLERİ KUSURSUZ BİR ŞEKİLDE YERİNE GETİRMELİYİZ

Özellikle sertifikalı tohum kullanımı ve Milli Tarım Projesi ile TİGEM'e verilen görevlerin kusursuz bir şekilde yerine getirilmesi için daha istekli ve kararlı çalışılması gerektiğine dikkat çeken Taşan, sertifikalı tohumluk konusunda ülke çapında milli seferberlik ilan edildiğinin altını çizdi.

SERTİFİKALI TOHUMLUKTA BAKANLIĞA DESTEK OLACAĞIZ

Taşan, “TİGEM de asli görevi olan sertifikalı tohumluk üretimi konusunda tüm bilgi, deneyim ve varlığı ile Bakanlığımıza destek olmalıdır. Özellikle sebze tohumculuğu projesinin buna önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu açıdan hem Genel Müdürlük hem de işletmeler, ilgili STK, üniversite ve özel sektör temsilcileriyle daima irtibat halinde olmalı, ülke menfaatine olacak tüm işbirliği fırsatları doğru bir şekilde değerlendirilmelidir" dedi.

YOĞUN MESAİ HARCADIK

Genç Çiftçi Projesi kapsamında TİGEM'e hayvan temini görevi verildiğini hatırlatan Taşan, bu görev kapsamında ilgili birimlerinin çok yoğun mesai harcadığını bildirdi. Taşan, embriyo transferi projesi ile de TİGEM'in damızlık yetiştiriciliği görevinde bir basamak daha atlayacağını vurguladı.

ATIL ARAZİ İDDİALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Zaman zaman TİGEM'in boş arazileri olduğu yönünde gerçek dışı iddiaların dile getirildiğinden söz eden Taşan, işletmelerde bir dekar arazinin bile atıl olmadığını, tarımsal vasfa sahip her bir karış arazinin tarımsal üretimde değerlendirildiğini bildirdi. Taşan, işletmelerde özel sektör ile işbirliği ve ortak üretimlerin güzel örneklerinin sergilendiğini söyledi.

Taşan'ın ardından bir konuşma yapan Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, işletme müdürleri ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdikten sonra şunları kaydetti:

SİZİN BAŞARINIZ BİZİM BAŞARIMIZ

“TİGEM Bakanlığımızın önemli bir birimi. Yüzyıllardır bir misyonunuz var ve sizin başarınız bizim başarımız demek. Kurumunuzun başarısının artması Bakanlığımızın başarısının artması demek. Bu zamana kadar TİGEM'in misyonu değişmedi. Rekabetçi bir anlayışla, iki gününüzün eşit olmaması gerek. Bir önceki günü ertesi güne göre mukayese ederken, notları sonraki güne göre değerlendirmeliyiz. İnsan kaynağımızın en önemli hususiyeti ahlak anlayışımızdır. Sahip olduğumuz insani ahlak ve iş ahlakı ile usta-çırak ilişkimizde ahlak anlayışımızı nesilden nesle aktarmalıyız. 2023 hedeflerimizde 150 milyon dolar tarım hasılası içerisinde TİGEM'in önemli bir yeri var. Sizlerin katkıları ve çalışmaları Bakanlığımızın 2023 hedeflerini yakalama noktasında son derece önemlidir. Sayın Bakanımız sizlere ciddi anlamda sorumluluklar yükledi. Tohumda ıslahçı kuruluş olma konusunda ilave vazife yüklendiğinizi biliyoruz. Sizlere başarılar diliyorum."