Çekok Gıda İşletme Müdürü Mehmet Ali Sırma'nın karşıladığı Genel Müdür Taşan, üretim tesislerini gezerek faaliyetlerle ilgili Sayın Sırma'dan bilgi aldı. Taşan, toplam 3.277 dekar arazisi olan ve firmanın 3 bin dekar kurulu tesiste çeşitli türlerde 11 çeşit meyve yetiştiriciliği yaptığı işletmedeki ilk olarak armut bahçesinde incelemelerde bulundu. Toplam 500 dekar üzerinde 6 çeşit ile armut yetiştiriciliği yapılan tesisin ardından, 1.500 dönüm ile Türkiye'nin en büyüğü olan kivi bahçesini gezen Taşan, daha sonra sulama istasyonu hakkında bilgi aldı.

Sulama istasyonunu gezerken, işletmede 3.000 dekar kurulu bahçenin damla sulama sistemi ile sulandığını söyleyen Sırma, ayrıca sistem üzerinden gönderdiği anlık uyarılarla kendi iklim verilerini takip etmelerine olanak sağlayan 2 meteoroloji istasyonu ve bu istasyonlara bağlı olarak çalışan toprak sensörleri sayesinde, yağış zamanı yağışın, sulama zamanı ise sulama suyunun toprakta hangi derinliğe dek etki gösterdiğini takip edebildiklerini aktardı.

İşletmede elma, armut, kivi, şeftali, ayva, Trabzon hurması, erik, siyah incir, ceviz, fındık ve kestaneden oluşan 11 çeşit meyvenin üretiminin yapıldığını söyleyen Sırma, ayrıca otomatik dozajlama ve gübreleme sistemi hakkında da Taşan'ı bilgilendirdi.

İşletme Müdüründen aldığı bilgiler ve incelediği tesislerde gördüklerinden büyük memnuniyet duyan Taşan, TİGEM olarak vesile olunan bu gibi yatırımlar sayesinde hem Türk özel sektörünün tarımsal üretimde önünün açılmasına, hem de Türk tarımının gelişmesine katkı sağlıyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Tesiste gerçekleştirdiği incelemelerin ardından Sayın Sırmaya teşekkür eden ve başarılı çalışmalarının devam etmesi temennisinde bulunan Taşan, daha sonra işletmeden ayrıldı.