TİGEM Genel Müdürü Mehmet Taşan, işletme ziyaretlerine devam ediyor. Gökhöyük işletmesini ziyaret eden Taşan, ardından Kazova tarım işletmesinde incelemelerde bulundu. Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde öncelikle işletmenin 650 baş Jersey ırkı ile yürüttüğü büyükbaş hayvan yetiştiriciliği tesislerini ve ardından 5.630 baş Bafra ırkı koyun varlığı ile sürdürülen damızlık koyun yetiştiriciliği tesislerini gezen Taşan, hayvancılıkta karşılaşılan sorunlar, tesislerin ayrıntıları ve damızlık talepleri ile ilgili İşletme Müdürü ve teknik personelden bilgi aldı.

Hayvancılık tesislerinin ardından işletmede ekilişi tamamlanan yonca parsellerini inceleyen Taşan, DSİ tarafından yürütülen ve 2017 yılı ortalarına doğru tamamlanması planlanan Geldingen Sulama Projesinin ilerleyişi hakkında da ayrıntılı bilgiler aktarıldı.

İşletmenin üretim faaliyetleri hakkında gerçekleştirdiği incelemelerin ardından İşletme personeli ile bir araya gelen Taşan, işletmede yürütülen her faaliyetin en küçük ayrıntısına kadar önem taşıdığını ve işletmeyi başarıya götürecek şartın, detaylarda mükemmelliğe ulaşmak olduğunu söyledikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

TOHUMLUK VE DAMIZLIKTA LİDER OLACAĞIZ

Burada her pozisyonda her görev mühimdir, asla ihmale gelmez. Tarımsal üretimde en küçük ihmal, büyük kayıplara mahal verebilir. Sayın Bakanımızın da sık sık dile getirdiği gibi, biz TİGEM olarak tohumluk ve damızlıkta önder olacaksak, bunu verimlilik ve karlılıktan da ödün vermeden başarmak gibi zor bir görevimiz var. Kendi bütçemizi nasıl harcıyorsak, bize emanet edilen devlet bütçesini de aynı hassasiyetle yönetmeliyiz. İşletmelerimiz önder ve öncü olacak ki, Türk çiftçisi ve özel sektörü gelişebilsin. Bütün bunları yaparken, iyi niyet ve sağlıklı diyalog prensibimiz olmalı. Önce ailelerinizle birlikte yaşadığınız bu işletmede, kendi içinizde bunu başarmalısınız."

TİGEM İŞLETMELERİNE YENİ PERSONEL ALINACAK

TİGEM işletmelerinde usta-çırak ilişkisinin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için yeni personel alımı yapılacağını ifade eden Taşan, “Tecrübeli arkadaşlarımız yeni girenlere ahenkli bir çalışma ortamı sunmak zorundalar. Hayat çok kısa. Güzel dostluklar ve işinize yaptığınız olumlu katkılar kalıyor geriye. Daha dün gibi hatırlıyorum, buradaki Tarım Meslek Lisesinde yapmıştım öğrencilik stajımı. Sizden ricam, iyi niyetli ve dürüst olmanız, çok çalışmanız. Burada çok güzel yatırımlar yapılmış, ama eksikler bitmez. Mutlaka işletmemizin ihtiyaçları olacaktır. Lütfen bu ihtiyaçlarınızı önem ve aciliyetine göre sıralayın. Bir sistematik içerisinde, planlı ve programlı ilerleyelim, atacağımız bir sonraki adımı vaktinde planlayabilelim" dedi.

Konuşmasının ardından İşletme yetkilileri ve personelin görüşlerini dinleyen ve not alan Taşan, toplantının ardından öğrencilik yıllarında staj günlerini geçirdiği ve İşletme arazisinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini de ziyaret etti. Taşan, Gökhöyük İşletmesindeki incelemelerinin ardından aynı gün, Tokat ilindeki Kazova Tarım İşletmesini de ziyaret etti. Taşan ve Vasfi Diren A.Ş. firmasının iştiraki olarak 2003 yılında kurulan ve toplam arazi varlığı 5.415 dekar olan Kazova Tarım İşletmesinde yerinde incelemelerde bulunan Taşan, İşletme Genel Müdürü Koray Suner eşliğinde hayvancılık tesislerini, tarla ve yem bitkisi ekilişlerini, meyvecilik ve bağcılık tesislerini gezerek, işletmede yapımı devam etmekte olan seralar hakkında Sayın Suner'den bilgi aldı.