TİGEM'e 2.5 ay önce Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Bakanlık müfettişi Recep Semiz görevden alınarak yerine TBMM'de uzun yıllar milletvekili danışmanlığı yapan ve milletvekili danışmanlığı dışında hiçbir tecrübesi bulunmayan Ali Osman Kıyak atandı.

KAYMAKAM, BEDEN ÖĞRETMENİ, SOSYOLOGDAN SONRA MİLLETVEKİLİ DANIŞMANI!

Tarım ve hayvancılıkta önemli bir fonksiyonu bulunan TİGEM'e, kurum ve sektör tecrübesi bulunmayan isimler atanmaya devam ediyor. Eski Bakanlardan Faruk Çelik döneminde beden öğretmeni, Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde de sosyolog bir isim TİGEM'e genel müdür yardımcısı olarak atanırken şimdi de genel müdür yardımcısı olarak milletvekili danışmanlığı dışında hiçbir tecrübesi bulunmayan bir isim atandı.

Tarım Bakanı Yumaklı’dan Ramazan Bayramı mesajı Tarım Bakanı Yumaklı’dan Ramazan Bayramı mesajı

KARARNAMESİ YAYINLANMADAN GÖREVDEN ALINDI

TİGEM Genel Müdür Yardımcıları Üzeyir Tekin ve Halil İbrahim Özbayat, geçtiğimiz Eylül ayında TİGEM Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece tarafından görevden alınmıştı. Görevden alınan genel müdür yardımcılarının yerine ise TİGEM eski APK Daire Başkanı Sait Kocabay ile Tarım ve Orman Bakanlığı müfettişi Recep Semiz atanmıştı. Eylül ayında yapılan bu atamaların kararnamesi daha yayınlanmadan Genel Müdür Yardımcısı Recep Semiz geçtiğimiz gün görevden alındı.

KIYAK ATAMASINI BU FOTOĞRAFLA DUYURDU

Görevden alınan Recep Semiz'in yerine ise Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu'nun özel kalem müdürü ve TBMM'de uzun yıllar milletvekili danışmanlığı yapan Ali Osman Kıyak atandı.

YAA BİSMİLLAH

TİGEM'e Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Ali Osman Kıyak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “TİGEM Genel Müdür Yardımcısı olarak bugün görevime başladım. Allah güzel hizmetlere vesile kılsın. Bize güvenen değerli Tarım ve Orman Bakanımız sayın Bekir Pakdemirli'ye değerli Bakan Yardımcımız Mustafa Aksu'ya, değerli Genel Müdürümüz Ayşin Işıkgece'ye teşekkür ederim. Yaa Bismillah" dedi.

TİGEM YÖNETİM KURULU TOPLANAMIYOR

Diğer yandan genel müdür yardımcılarının kararnamesi yayınlanmadığı için TİGEM yönetim kurulu aylardır toplanamıyor. Eylül ayında atanan Sait Kocabay ile görevden alınan Recep Semiz'in kararnamesi yayınlanmamıştı. Genel müdür yardımcılığı kadrosunun birisi de boş bulunuyor. Dün ataması yapılan Ali Osman Kıyak'ın kararnamesinin yayınlanıp yayınlanmayacağı da merak ediliyor.