Kaymakam ve sosyologun Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ataması yapıldı. Geçtiğimiz Aralık ayında TİGEM Genel Müdürlüğü'ne getirilen Rize Pazar Kaymakamı İsmail Şanlı ile Ocak ayında TİGEM Genel Müdür Yardımcılığına getirilen sosyolog Üzeyir Tekin'in atama kararları bugün yayımlandı. Diğer yandan geçtiğimiz yıl Mart ayında Hayvancılık Genel Müdür Yardımcılığına getirilen Salih Çelik ile 17 Kasım 2016'dan buyana görevini vekâleten yürüten Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar'ın da atama kararı nihayet yayımlandı.

ATAMA KARARLARI YAYIMLANDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ait atama kararları bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre görevlerini vekâleten yürüten Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı ve İl Müdürü'nün atamaları yapıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Tarım Bakanlığına ait atama kararlarına göre; Tarım İşletmeleri Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına İçişleri Bakanlığı Rize Pazar Kaymakamı İsmail Şanlı, Tarım İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyeliğine Bakanlık Müşaviri Üzeyir Tekin, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcılığına Salih Çelik ve Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Suat Parıldar atandı.

GÖREVLERİNİ VEKALETEN YÜRÜTÜYORLARDI

TİGEM Genel Müdürü İsmail Şanlı, TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Tekin, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Salih Çelik ve Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, mevcut görevlerini vekaleten yürütüyorlardı.

TİGEM GENEL MÜDÜRÜ VE YÖNETİM KURULU BAŞKANI İSMAİL ŞANLI KİMDİR?

1981 Yılında Sivas'ta dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Sivas'ta sırasıyla 4 Eylül İlkokulu, Selçuk Ortaokulu ve Atatürk Endüstri Meslek Lisesinde tamamladı. 2003 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından Maliye Bakanlığında gelir uzman yardımcısı olarak altı ay süreyle görev yaptı. Buradaki görevinden ayrılarak Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine sözleşmeli subay olarak intisap etti. İki yıla yakın jandarma teğmen rütbesinde görev yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığının açmış olduğu 93. Dönem Kaymakam Adaylığı Sınavında başarılı oldu ve Tokat Kaymakam Adayı olarak mülki idare mesleğine başladı. Sırasıyla Çorum/Uğurludağ ve Bolu/Kıbrısçık ilçelerinde kaymakam vekilliği görevinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirildiği yurt dışı eğitimini İngiltere'nin Manchester şehrinde tamamladı. 93. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarı ile tamamladı. Daha sonra sırasıyla Yozgat İli/Kadışehri İlçesi, Diyarbakır İli/Hani İlçesi, Diyarbakır İli/Çınar İlçesi ve Rize İli/Pazar İlçesi Kaymakamlığına atanan Şanlı, 08.12.2017 tarihinde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmek üzere görevlendirilmiştir.

Yozgat İli, Kadışehri İlçesi Kaymakamlığı görevi esnasında, ilçeye bağlı Kabalı Köyünde başlattığı proje ile sadece ilçede değil, tüm ülkede örnek bir tarımsal üretim modeli olan imece usulüne örnek bir uygulamaya vesile olan İsmail Şanlı, evli ve bir çocuk babasıdır.

TİGEM GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ÜZEYİR TEKİN KİMDİR?

1976 yılında Diyarbakır'da doğdu. Lise eğitimini İzmir Hayrettin Duran Lisesinde alan Tekin, 2001 yılında lisans öğrenimini tamamladığı Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi, Sosyoloji Bölümünden 2003 yılında Yüksek Lisans derecesini aldı. 2003-2004 yıllarında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Gurubunda Tezsiz Yüksek Lisans yapan Tekin, 2004 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Çevre Bilimleri Anabilim Dalında Doktora eğitimine başladı.

Çalışma hayatına 1999'da Kocaeli, Sakarya ve Yalova İllerinde Depremin Endüstriyel Alanda Yarattığı Zararları Tespit projesinde saha koordinatörü olarak başlayan Tekin, daha sonra sırasıyla GAP İdaresi'nde alan koordinatörlüğü ve ENVY'de proje danışman yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2001-2003 yılları arasında sırasıyla GAP İdaresi ve BOTAŞ'ta sosyolog olarak görev yaptı. 2004-2007 arası ILO ve Başbakanlık ortak projesi olan Sokakta Çalışan Çocukların Eğitime Yönlendirilmesi Projesi'nin koordinatörlüğünü yürüten Tekin, 2008-2009 yıllarında ise SHÇEK ve UNICEF İşbirliğinin Sağlanmasında Ulusal Danışmanlık görevini yaptı.

2009 yılında SHÇEK Özel Kalem Müdürlüğü ve Genel Müdür Danışmanlığı görevine getirilen Tekin, 2012-2014 yılları arasında TBMM'de siyasi danışmanlık yaptı. 2014 yılından bu yana Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Bakanlık Müşavirliği, Bakan Danışmanlığı ve Basın Müşavirliği görevlerinde bulunan Tekin, 29.12.2017 tarihinde Tarım İşletmeleri Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmek üzere görevlendirilmiştir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde 2014 yılından bu yana yer aldığı aktif görevler vesilesiyle bu alanda önemli bir deneyim ve birikim edinen Tekin; ayrıca bugüne kadar Orient ve Kadim Yayınlarından 150'ye yakın eseri yayına hazırlamış olup, Muhafazakâr Düşünce (Hakemli) ve Gelenekten Geleceğe dergilerinin de kurucusu ve genel koordinatörüdür. Üzeyir Tekin, evli ve 3 çocuk babasıdır.

HAYVANCILIK GENEL MÜDÜR YARDIMCISI SALİH ÇELİK KİMDİR?

1966 yılında Ordu'nun Ünye ilçesinde doğan Genel müdür vekili Salih Çelik ilk orta ve lise tahsilin memleketinde tamamladıktan sonra 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldu. 1989–1990 yılları arasında Amasya 15.Piyade Tugayı Gıda Kontrol Subayı olarak askerlik görevini yerine getirdi.

1990–1992 yılları arasında Ordu-Kumru Belediyesi'nde, 1992–1993 yılları arasında Erzurum-Uzundere İlçe Tarım Müdürlüğü'nde, 1993–1994 yılları arasında Erzurum-Tortum İlçe Tarım Müdürlüğü'nde Veteriner Hekim olarak ve 1994–2001 yılları arasında Balıkesir-Ayvalık İlçe Tarım Müdürlüğü'nde Hayvan Sağlığı ve Su Ürünlerinden sorumlu Veteriner Hekim olarak görev yaptı.

2001–2004 yılları arasında Kars İl Tarım Müdürlüğü'nde, 2004–2005 yılları arasında Uşak İl Tarım Müdürlüğü'nde Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ve 2005–2011 yılları arasında Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

2010 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde eğitimini tamamlayan Salih Çelik,2011-2017 yılları arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü, İdari İşler ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev yaptı.

2017 yılından bu yana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Dairesi Başkanlığı'nda Daire Başkanı ve 01 Mart 2017 tarihinden itibaren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Vekili olarak atandığı görevini yürütmeye devam etmektedir.

TODAİE tarafından düzenlenen 48. Dönem Kamu Diplomasi Eğitim Programına (KADEP) katılarak son 27 yıldır ve halen kamu hizmetinde görevini sürdüren Salih Çelik, evli ve 1 çocuk babasıdır.

YALOVA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRÜ SUAT PARILDAR KİMDİR?

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın memleketi Kastamonu'da CHP'nin oyu yüzde 31 arttı! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın memleketi Kastamonu'da CHP'nin oyu yüzde 31 arttı!

1976 Bayburt doğumlu olan İl Müdürü Suat Parıldar 1999-2005 yılları arasında Bayburt İl Müdürlüğünde Mühendis, Proje İstatistik Şube Müdürü ve Çiftçi Eğitim Yayım Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2005 yılından itibaren ise Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünde Organik Tarım, İyi Tarım Uygulamaları, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) Programı kapsamında çalışmalar başta olmak üzere Bakanlık tarafından yürütülmekte olan çalışmalarda görev yaptı.

2011-2013 yılları arasında İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanlığında Organik Tarım Birim Koordinatörü olarak görev yapan Parıldar, 2006-2013 yılları arasında Bakanlığın ilgili birimlerinden sağlanan katılımla teşekkül etmiş olan Organik Tarım Komitesinde ve Organik Tarım Ulusal Yönlendirme Komitesinde de üye olarak yer aldı. İş Güvenliği Uzmanlığı Sertifikasına (C Sınıfı) sahip, tarımda iş güvenliği konularında uzman olan Suat Parıldar, evli ve bir çocuk babası.