Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda değişim devam ediyor. Tarım Kredi Kooperatiflerinden sonra TİGEM Genel Müdürü Mehmet Taşan da görevden alındı. Taşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Özel Kaleme görevlendirmesi yapılırken, TİGEM'e Genel Müdür olarak Rize Pazar Kaymakamı İsmail Şanlı getirildi.

1981 Sivas doğumlu olan Şanlı, Yozgat Kadışehri ilçe Kaymakamlığı döneminde hayata geçirdiği bir proje ile bir birlerine kan davalı olan köylüleri barıştırarak arazilerini birleştirmişti. Birleştirilen tarım arazisine 5 bin dönümlük meyve bahçesi kurulmuştu. Bu proje, 2014'de Şanlı'ya ödül getirirken, kurulan meyve bahçesi de köylülerin gelirini artırmıştı.

Fahrettin Poyraz’dan haber var! Yargı tarihine geçti! Fahrettin Poyraz’dan haber var! Yargı tarihine geçti!

TİGEM'İN YENİ GENEL MÜDÜRÜ İSMAİL ŞANLI KİMDİR?

1981 yılında Sivas'ta dünyaya gelen Şanlı, ilk, orta ve lise öğrenimini Sivas'ta, lisans eğitimini 2003 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı.

Mezuniyeti müteakiben Maliye Bakanlığı'nda Gelir Uzman Yardımcısı olarak altı ay süreyle görev yapan Şanlı, buradaki görevinden ayrılarak Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine sözleşmeli subay olarak 2 yıla yakın Jandarma Teğmen rütbesinde görev yaptı.

İçişleri Bakanlığının açmış olduğu 93. dönem Kaymakam Adaylığı sınavından başarıyla çıkan Şanlı, Tokat Kaymakam adayı olarak Mülki İdare mesleğine başladı. Sırasıyla Çorum Uğurludağ ve Bolu Kıbrısçık ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevinde bulundu. İçişleri Bakanlığı tarafından Yurt dışı eğitimini İngiltere'nin Manchester şehrinde tamamladı. 93.dönem Kaymakamlık kursunu üstün başarı ile tamamladı. Yozgat İli, Kadışehri İlçesinde Kaymakam olarak görev yaptı. Daha sonra Diyarbakır İli Hani İlçesine Kaymakam olarak atandı. Buradan da Diyarbakır ili Çınar Kaymakamı olarak görev yapan İsmail Şanlı, son kararname ile de Pazar Kaymakamlığı görevine atandı. Şanlı, evli ve bir çocuk babasıdır.