Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği’nden yapılan duyuruda şunlar kaydedildi:

"Agrievolution Tarım Makinaları İmalatçıları Birlikleri Küresel İttifakı'nın bir organizasyonu olan Agrievolution Dünya Tarım Makinaları Zirvelerinin yedincisi, ANSEMAT (İspanya Ulusal Tarım, Orman ve Peyzaj Makineleri Birliği) ev sahipliğinde, 01-02 Ekim 2019 tarihinde, Madrid (Zirve Panelleri) ve Valencia’da (Tarla Günü) düzenlenecektir.

Agrievolution Zirveleri, önemli sektörel verilerin sunulduğu, tarım makineleri endüstrisinin mevcut durumunun ve geleceğinin tartışıldığı, tarım sektöründeki önemli aktörler arasındaki iletişimi sağlayan küresel endüstri platformu olarak hizmet vermektedir. Geçmiş Agrievolution Zirveleri, 2008 yılında İtalyan Tarım Makineleri İmalatçıları Federasyonu- FEDERUNACOMA ev sahipliğinde Roma’da, 2010 yılında ABD Ekipman İmalatçıları Birliği- AEM ev sahipliğinde Orlando’da, 2011 yılında Fransa Endüstriyel Tarım Ekipmanları Birliği- AXEMA ev sahipliğinde Paris’te ve 2013 yılında Hint Ticaret ve Endüstri Odaları Federasyonu FICCI ev sahipliğinde Yeni Delhi’de, TARMAKBİR’in ev sahipliğinde Ocak 2016’da İstanbul’da düzenlenmiştir. Son Agrievolution Zirvesine ise 2017 yılında Çin adına CAMDA ev sahipliği yapmıştır.

İspanya Zirvesi’nin teması “Yüksek katma değerli ürünlerin mekanizasyonu ve tarımın gelişmesinde (hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde) eğitim/ öğretimin rolü” üzerinedir.

Agrievolution Yönetim Kurulu, Zirvede yer alacak konuşmacı ve panelistlerin isimlerini de yavaş yavaş belirlemeye başlamıştır. Buna göre, Zirvenin “Katma Değerli Ürünlerin Mekanizasyonu” bölümünde John Deere, CNH ve Robobank firmalarından temsilciler “Özel ürünlerde mevcut durum ve uzun vadeli eğilim” konusunda, Antonio Carraro ve Pulverizadores Fede firmalarından temsilciler “Mekanizasyonun kalite çıktısındaki rolü” konusunda ve Aneccop firmasından bir temsilci “Üreticilerin makine endüstrisinden beklentileri” konusunda konuşmacı olarak yer almaktadır. “Dijital çağda eğitim ve öğretim” bölümünde şimdilik netleşen tek isim, Barcelona Politeknik Üniversitesi’nden bir temsilcidir.

Zirvenin detayları, kesinleşen konuşmacılar belli oldukça paylaşılmaya devam edilecektir.

TARIMDANHABER