Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) ve Tarım Kredi Kooperatifleri işbirliğinde Tarım Kredi çalışanlarına “Bütçesini Bilen Çiftçi Eğitmen Eğitimi” verildi. Yaklaşık 1 milyon ortağı ile Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri, üreticilere verdiği üretim öncesi ve sonrası desteklerine devam ediyor. FODER ile yeni bir projeye imza atan Tarım Kredi, kooperatif çalışanları ile üreticilere bütçelerini doğru şekilde kullanmaları için eğitim verecek. Kırsal kalkınmada sürdürülebilirlik ve çiftçilerin yaşam kalitesinin artırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında düzenlenen çalışma ile Tarım Kredi çalışanlarına “Bütçesini Bilen Çiftçi Eğitmen Eğitimi” verildi.

Ankara'da düzenlenen ve Eğitmen Eğitimi'nde çiftçilere yönelik temel finansal okuryazarlık eğitimi gerçekleştirildi. FODER Genel Sekreteri Dr. Yasemin Demirdağ ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, eğitime katılanlara bilgi verdi.

Eğitimlerde çiftçilerin para yönetimi konusunda doğru bilgiyle etkin kararlar verebilmeleri hedeflendiğini belirten Bağcı, “Bu proje, üreticilerimizin karşılaşabilecekleri sorunları çözüme kavuşturmaları ve parayı yönetmelerinde anahtar beceriler kazanmaları bakımından önemlidir. Burada eğitim alan kooperatif çalışanlarımız, ilk elden üreticilerimizle iletişimde olduğundan onların bilgilendirme ve doğru yönlendirme konusunda verimli olacaklardır. Katılımcı arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Finansal okuryazarlık anlamındaki bilinçlendirmenin önemini vurgulayan Demirdağ, “Türkiye'de bireysel para yönetimi bilgisinin artması, ülkemiz insanının daha mutlu, finansal huzurlu bireyler olması çabası içinde finansal okuryazarlık seferberliği yürütüyoruz. Tarımsal üretim ile hem ülkemizin gıda temini hem de ekonomik kalkınması için çok önemli bir yer tutan çiftçilerimize de Tarım Kredi Kooperatifleri ile ulaşmış olacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.