Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulusal Süt Konseyi'nin seçimlerinde üreticiden yana değil sanayiciden yana taraf oldu. Ulusal Süt Konseyi'nin Başkanı Tarım Bakanlığı'nın desteğiyle yine sanayiciden seçilirken, üretici konseyde bu dönemde üst düzeyde temsil edilmeyecek. Tarım Bakanlığı'nın konseydeki üç üyesinin seçimlerde sanayiciden yana taraf olması dikkat çekerken, bu kararın Bakanlığın mı yoksa Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nün bir kararı olarak uygulandığı kafalarda soru işareti oluşturdu.

USK'NIN 5'NCİ OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Ulusal Süt Konseyi (USK) 5'inci Olağan Genel Kurul Toplantısı 12 Aralık'ta Ankara'da yapıldı. Genel kurul toplantısında USK'nin 12 kişilik yönetim ve denetim kurulu seçimleri yapıldı.

USK'NIN YÖNETİM KURULUNA ŞU İSİMLER SEÇİLDİ

Yapılan seçimlerde, USK'nin Yönetim Kurulu'na sanayici alt grubundan 3, üretici alt grubundan 3, Araştırma Kurumları Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları alt grubundan 3 ve kamu alt grubundan 3 olmak üzere toplam 12 kişi seçildi.

Buna göre;

Sanayici alt grubundan Gönenli Süt ve Süt Ürünleri'nden Sabit Karaca, Ak Gıda'dan Recep Ateş ve Pınar Süt'ten Özlem Yalçın…

Üretici alt grubundan Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Yılmaz, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Tevfik Keskin ve Konya Ereğli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ercüment Sarıkafa…

Araştırma Kurumları Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları alt grubundan Prof. Dr. Muhuttin Özder, Prof. Dr. Nevzat Artık ve Prof. Dr. Harun Uysal…

Kamu alt grubundan ise Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Salih Çelik, ESK Genel Müdür Yardımcısı Ferda Yıldırım ve Hayvancılık Genel Müdürlüğünden Murat Günay seçildi.

YÖNETİM KURULU İLK TOPLANTISINI DÜN YAPTI

USK Genel Kurulu'nda seçilen Yönetim Kurulu ilk toplantısını dün USK'nın Ankara'daki merkezinde yaptı. Toplantıda USK Yönetim Kurulu'nda başkan ve başkanvekilleri ile diğer görevlendirmeler için seçim yapıldı.

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA İKİ İSİM ADAY OLDU

USK Yönetim Kurulu Başkanlığı'na sanayici alt grubundan yönetim kuruluna seçilen Gönenli Süt ve Süt Ürünleri Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Sabit Karaca ile üretici alt grubundan yönetim kuruluna seçilen Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Tevfik Keskin adaylığını açıkladı.

BAKANLIK TEMSİLCİLERİ SANAYİCİLERİN ADAYINI DESTEKLEDİ

Yapılan oylamada Sabit Karaca, 8 oy alırken, Keskin 3 oy aldı. Buna göre Ulusal Süt Konseyi'nde yönetim kurulu başkanı yine sanayiciden seçilmiş oldu. Yapılan oylamada Tarım Bakanlığından yönetim kurulunda bulunan 3 ismin de sanayicinin temsilcisi olan Karaca'dan yana oyunu kullanması dikkat çekti.

ÜRETİCİ TEMSİLCİLERİ DİĞER GÖREVLERE DE SEÇİLEMEDİ

Diğer yandan USK'nin Yönetim Kurulu Başkanvekili ile muhasip üyeliği de üretici temsilcilerinden seçilmedi. Üretici temsilcileri, Tarım Bakanlığı temsilcilerinin açıktan sanayiciden yana taraf olmasından dolayı bu görevlere aday olmadılar. Buna göre Araştırma Kurumları Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları alt grubundan yönetim kuruluna seçilen Prof. Dr. Muhittin Özder Yönetim Kurulu Başkanvekili, Prof. Dr. Nevzat Artık da muhasip üye olarak seçildi.

ÜRETİCİ ÜST DÜZEYDE TEMSİL EDİLMEYECEK!

Bu sonuçlara göre, süt sektörünün bütün taraflarını çatısı altında toplayan USK'de üretici kesimi yine en üst düzeyde temsil edilmeyecek. Konseyin faaliyetleriyle ilgili imza yetkisi yine sanayicinin elinde bulunacak.

USK Yönetim Kurulunda sanayicinin yine etkin olmasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tavrı belirleyici oldu. Tarım Bakanlığı temsilcilerinin açıktan sanayiciden yana taraf olması dikkat çekerken, bu kararın Tarım Bakanlığı'nın mı yoksa Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nün bir politikası olarak mı uygulandığı bilinmiyor.

TARIMDAN HABER