Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Başkanlığı'nda yapıldı. Toplantıda tarım ve ormancılık hizmet kolunun ana gündem konuları olan Tar-Gel'lilerin sorunları başta olmak üzere lisans tamamlama hakkının verilmesi, Orman Genel Müdürlüğü'nde uygulanan rotasyonun kaldırılması ve TKDK personelinin kadroya geçirilmesi konuları gündeme geldi.

Toç Bir-Sen tarafından gündeme getirilen talepler şöyle:

TARIM-ORMANCILIK HİZMET KOLU KAPSAMINDA

3. Dönem Toplu Sözleşmelerinde yer verilen çalışma yapılacak konularla ilgili genel çerçevenin oluşturulması, ilgili kanun tasarılarının, yönetsel düzenleme taslaklarının hazırlanması işlemlerinin en kısa sürede sonuçlandırılarak; Tar-Gel projesi personelinin köyde istihdamının sonlandırılması talebi yenilendi. TARGEL Projesi kapsamında görev yapan mühendis ve veteriner hekimlerin köyde istihdam mecburiyetinin, atama, yer değiştirme ve hizmet birimleriyle ilişkilendirme konusunda yaşadıkları sıkıntıların sona erdirilmesine yönelik beklentilerin ivedilikle karşılanması talep edildi.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDE UYGULANAN ROTASYONUN KALDIRILMASI

Orman Genel Müdürlüğü personeline yönelik rotasyon uygulamasının ve düzenlemesinin yürürlükten kaldırılması istendi

LİSANS TAMAMLAMA

Tarım ve Ormancılık hizmet kolunda yer alan kurumlarda görev yapan Önlisans mezunu personelden; Ziraat, Hayvancılık ve Ormancılık bölüm mezunları başta olmak üzere, teknik bölüm mezunu olanların önlisans diplomalarına karşılık gelen ve üst öğrenim sayılan Lisans düzeyinde “Uzaktan Eğitim" yöntemiyle eğitim imkanlarına kavuşmalarının ivedilikle sağlanması talep edildi.

YÜKSEK PLANLAMA KARARININ İVEDİLİKLE ÇIKARILMASI

5553 sayılı Tohumculuk Kanunu'nun Geçici 3. Maddesi hükmüne istinaden; TİGEM ve TMO'da çalışan personelin Üretimi Teşvik Primi alabilmesini sağlayacak Yüksek Planlama Kurulu (YPK) Kararı'nın en kısa sürede çıkarılması istendi.

TKDK PERSONELİNİN KADROYA GEÇİRİLMESİ

Daha önceki yıllarda yapılan Kadro Düzenlemelerinde kapsam dışı bırakılan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nda sözleşmeli olarak görev yapan personelin kadroya geçirilmesi talep edildi.