Genel Yetkili Sendika (Toç Bir-Sen) ve Kamu İşveren Heyeti arasında imzalanan, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali Sosyal Haklara ilişkin 3. Dönem Toplu Sözleşmesi'nin, Tarım ve Ormancılık Hizmet Koluna İlişkin 8. Bölümü'nün, 'TAR-Gel Projesinin Yeniden Değerlendirilmesi' başlıklı 17. maddesi gereği, GTHB tarafından 25/01/2016 tarih ve 27 sayılı Bakanlık Oluru ile oluşturulan Bakanlık heyeti ile Genel Yetkili Sendika (TOÇ BİR-SEN) Heyeti arasında, heyetler arası komisyon toplantısı yapıldı.

Komisyon toplantısında konuşan Genel Yetkili Sendika Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, 2007 yılından bu güne kadar, TAR-GEL projesi çalışanlarının yaşadıkları sorunları ve sıkıntıları, toplantılarda, çalıştaylarda, Kurum İdari Kurullarında ve Toplu Sözleşme masalarında ve devletin zirvesinde kısaca her ortamda dile getirdiklerini belirtti.

ÇALIŞANLARA HAYIRLI HABER VERMEK İSTİYORUZ

Kaya, Bakan Çelik'in Başkanlığında oluşturulan Kamu İşveren Heyeti ile imzalanan 3. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde de en önemli konunun TAR-GEL Projesi konusu olduğunu ve bu gün bu toplantıyla günlerdir sürdürülen müzakereleri sonuçlandırarak, tüm çalışanlara hayırlı haberler vermek istediklerini dile getirdi.

GTHB Heyeti'nin Başkanı Personel Genel Müdürü Nizamettin Ekinci de, TAR-GEL Projesi ile Bakanlığımıza 10.000 civarında Veteriner Hekim ve Mühendis katkısı olduğunu kaydetti.

SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Genel Müdür Ekinci, “Ülkemizin stratejik 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yeni bir yönetim anlayışı ile 3. Dönem Toplu Sözleşme hükümlerini de göz önüne alarak yeni adımları yetkili sendika ile birlikte atacak ve sorunları birlikte çözeceğiz" dedi.

Personel Genel Müdürü Nizamettin Ekinci, Starteji Geliştirme Başkanı Nevzat Birişik, Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Halil İbrahim Gül, Hukuk Müşaviri Dursun Kelkit, Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz'ın GTHB adına katıldığı toplantıya, Genel Yetkili Sendika adına ise Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Genel Başkan Vekili Sabri Kızılkaya, Genel Başkan Yardımcıları, Hüseyin Öztürk, Fatih Doğan, Şahin Değirmen, Nail Süngü ve İbrahim Ethem Gürsoy katıldı.

Toplantının sonunda yapılan açıklamada ise, "Toplantıda alınan kararlar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in onayına sunulmuş olup, onaylanmasına müteakip yayınlanarak yürürlüğe girecektir" denildi.