Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Çiftçi TV'de yayınlanan 'Tarımın Gündemi' isimli programa telefonla bağlanarak TAR-GEL Projesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Kaya; “Yetkili Sendika Toç Bir-Sen'in gayretleri ve mücadelesi ile Bakanlığın pozitif yaklaşımı sonucu bu kangrenleşen meseleyi tarihin çöp sepetine atacağız" dedi.

TAR-GEL PROJESİ'NE İLİŞKİN ÇALIŞMALAR 2016 YILI İÇİNDE TAMAMLANACAK

TAR-GEL Projesi kapsamında çalışan personelin başta köyde çalışma mecburiyeti olmak üzere pek çok sorununun 2016-2017 yıllarını kapsayan Üçüncü Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine yetkili sendika TOÇ BİR-SEN tarafından taşındığını kaydeden Genel Başkan Kaya; “2004 yılında başlayan KÖYMER sürecinden 1 Ocak 2007 itibarıyla revize edilerek TAR-GEL adını alan bu proje, kanayan bir yara olmakla birlikte ısrarla takip ettiğimiz, tüm boyutlarıyla Toplu Görüşme ve Toplu Sözleşme masasına taşıdığımız bir sorundur'' dedi.

Kamu İşveren Heyeti'yle yoğun bir müzakere süreci yaşayarak Toç Bir-Sen'in TAR-GEL'e ilişkin taleplerini, bağıtlanan Üçüncü Dönem Toplu Sözleşme mutabakat metnine aldırdıklarını da dile getiren Kaya; “Son 14 yılın en iyi Toplu Sözleşme görüşmesine imza atan Toç Bir-Sen olarak; TAR-GEL Projesi'nin yeniden değerlendirilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile tarım-ormancılık hizmet kolunda yetkili sendika Toç Bir-Sen arasında gerekli görüşmelerin yapılarak 2016 yılında çalışmaların tamamlanması kararını aldırdık. Toplu Sözleşme maddeleri kanun hükmündedir. Dolayısıyla Bakanlık ile Toç Bir-Sen arasında yapılacak bu çalışmanın 2016 yılı içinde tamamlanması gerekmektedir'' dedi.

TOÇ BİR-SEN'İMİZİN VE BAKANLIĞIMIZIN ATACAĞI İMZAYLA İNŞALLAH BU MÜJDEYİ VERECEĞİZ

Bu meselenin sadece proje kapsamında çalışan 10 bini aşkın ziraat mühendisi ve veteriner hekimi değil, 81 il müdürlüğünü, 918 ilçe müdürlüğünü, tarım sektörünü ve Bakanlığı da ilgilendirdiğinin altını çizen Kaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in iyi niyetleri, hizmetleri, devlet adamlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı dönemindeki başarılı çalışmaları ile bu sorunun da çözüleceğine inandıklarını söyledi. Bakan Çelik'in çözüm odaklı ve rasyonel bir devlet adamı olduğu hasebiyle umutlu olduklarını ifade eden Kaya, “Bu meselenin çözümü; kamu çalışanlarımız kadar üreticimiz, çiftçimiz, sektörümüz ve Bakanlığımız için de önemli bir meseledir. Biz süreci şimdilik diplomatik boyutta sürdürüyoruz; ancak 1 Ocak 2016 tarihi itibarıyla resmileşen süreçle birlikte Bakanlığımızın pozitif yaklaşımıyla bu kangrenleşen meseleyi tarihin çöp sepetine atacağız. Toç Bir-Sen'imizin ve Bakanlığımızın atacağı imzayla inşallah bu müjdeyi vereceğiz. Yasanın tanıdığı yetkili taraf olan Toç Bir-Sen olarak mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz'' dedi.

Bakan Çelik'in bu konuyla ilgili Bakanlık birimlerinden brifing aldığını da ifade eden Kaya, Bakanın Toplu Sözleşme masasında Toç Bir-Sen'in TAR-GEL konusundaki ısrarı, tavrı, ilkeli ve kararlı tutumu nedeniyle konuyu derinlemesine bilen biri olduğunu söyleyerek; “Bu sorunun en kısa zamanda rasyonel bir biçimde çözüme kavuşturulacağına inanıyoruz'' dedi.