Türkiye`de tarım ve gıda medyasının etkinliğini artırmak ve bu alanda temsil gücü yaratmak amacıyla 2012 yılında Ankara`da kurulan Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TAGYAD) yaptığı olağanüstü genel kurul ile yeni yöneticilerini belirledi. Buna göre oluşan yeni yönetim kurulu üyeleri şöyle:

1) İsmail Uğural, Toprak TV Program Yapımcı ve Sunucusu - Hürriyet/Ege Yazarı

2) Assiye Yıldırım, Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (ORKOOP) Basın Müşaviri - TV Program Yapımcı ve Sunucusu

3) Mehmet Efe, TRT Tarım, Gıda ve Yaşam Programı Sunucusu

4) Hatice Ünal, Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Genel Sekreteri

5) Umut Özdil, Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Basın Müşaviri - Bereket TV Program Yapımcı ve Sunucusu

Ocak ayından itibaren her ay bir defa Ankara`da toplanacaklarını kaydeden TAGYAD`ın yeni Başkanı İsmail Uğural, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "TAGYAD`ın kuruluşundan bugüne kadar yaptığı çalışmalarda başta kurucu başkanımız Ünal Örnek olmak üzere büyük maddi ve manevi fedakarlıklarda bulunan dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Aldığımız hizmet bayrağını daha yukarıya çıkarmak için çalışacağız. Temel amacımız tarım ve gıdanın stratejik önemini bütün ülkeye en etkin biçimde anlatmak için çaba harcamaktır. Öncelikli işlerimizden biri ulusal bir dernek olarak üye sayımızı hızla artırmak olacaktır. Bu alanda büyük bir bilgi birikimi olduğunu biliyoruz. Tarım ve gıda sektörü ile ilgili olarak yazılı ve görsel basında ya da internet ortamında çalışan, yazı yazan, bilgi paylaşımında bulunan çiftçiler, akademisyenler, sektör temsilcileri, gazeteci, TV programcısı ve yazarlar, gönüllü sektör dostları ve danışmanlık hizmeti veren uzmanlar Derneğimize üye olabilirler. Görüldüğü gibi aslında çok geniş bir alana hitap ediyoruz. Ayrıca sektörel kuruluşlar ile ortak toplantılar planlıyoruz. Sonuç olarak tarım ve gıda sektörünün sorunları ile birlikte çözüm arayışları ve önerilerinin kamuoyuna etkin biçimde duyurulmasını sağlamak amacındayız."

Bundan böyle TAGYAD`ın uluslararası ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde de çalışacaklarını ifade eden İsmail Uğural, "Uluslararası Tarım Gazetecileri Federasyonu (IFAJ) ile görüşmelere hemen başladık. Bilindiği gibi Türkiye tarım ve gıda alanında çok önemli potansiyel taşıyan bir ülke. Dolayısıyla IFAJ ile yürüteceğimiz ortak çalışmaların söz konusu potansiyelin küresel ölçekte daha iyi tanınmasına yol açacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde TAGYAD`ın yeni projelerini kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.