Konuyla ilgili olarak Toç Bir-Sen'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Çok zor şartlar altında yaz-kış, gece-gündüz demeden, büyük bir sorumluluk içinde görev yapan Orman Muhafaza Memuru kardeşlerimiz görev başında olduğu gibi emekli olduklarında da silah taşıma hakkına sahiptir. Ancak, emekli olduklarında Maliye Bakanlığı silah ruhsat harcı olarak Orman Muhafaza Memuru kardeşlerimizden 4.596 TL talep etmektedir.

Hatırlanacağı gibi bu haksızlığın giderilmesi için; 04/04/2018 Çarşamba günü Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun başkanlığındaki TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda, 'Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşüldüğü toplantılara yetkili sendika Toç Bir-Sen olarak katılarak taleplerimizi komisyona iletmiştik.

Uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz taleplerimizden biri olan “Orman Muhafaza Memurlarının, emeklilik sonrası; silah ruhsat harcı ödemelerinin kolluk kuvveti görevi yapan diğer personelde uygulandığı şekilde uygulanması" talebimiz komisyonda kabul edilerek Meclis Genel Kurulu'na sevk edilmişti. Öncelikle bu haklı talebimize olumlu yanıt vererek destek olan başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere, önergede imzası bulunan milletvekillerimize ve önergeyi kabul eden komisyon üyelerine teşekkür ediyoruz.

Lakin; Genel Kurul görüşmelerinde önerge vererek bu haksızlığın devam etmesine sebep olan milletvekillerinin bu tutumlarını önce yüce milletimize ve kıymetli Orman Muhafaza Memuru kardeşlerimize, daha sonra da kendi vicdanlarına havale ediyoruz. Hiçbir bahaneye sığmayan ve büyük hayal kırıklığı oluşturan bu haksızlığa imza atan milletvekillerini ortak oldukları bu yanlışları için alkışlıyoruz!

Ormanların yasadışı faaliyetlerden korunması hususunda kolluk görevlisi olarak türlü tehlikeler içinde vazife gören Orman Muhafaza Memurları kardeşlerimizin emsal görevlerde bulunan kamu görevlilerine tanınan bir haktan mahrum bırakılması ne eşitliğe ne de vicdana sığmamaktadır.

Hizmet Kolumuzun yetkili sendikası Toç Bir-Sen olarak; Komisyon'da geçen fakat Genel Kurul'da takılan “Silah Ruhsat Harcı' mücadelemizi tüm engellemelere karşın sürdürmeye devam edeceğiz."

TARIMDANHABER