Gök, yapılan açıklamada şunları kaydetti: "Türkiye'nin merkezinde, 1 ay önce meydana gelen ve toplam 29 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının henüz acısı dinmeden, milletimiz şehitlerine ağlarken, Kızılay'da yeni bir canlı bomba saldırısının vuku bulmasıyla ilk belirlemelere göre 34 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve çok sayıda yaralının olması bir kez daha yüreğimizi dağlamıştır. Milletimiz, gelişmelerden dolayı derin bir kaygı içerisindedir. Artık sabır ve sinirlerin tahammül eşiklerinden, hazmetme sınırlarından taştığı iyi bilinmelidir.

Ülkemizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine, milletimizin barış ve huzuruna yönelik bu tür menfur saldırılar tüylerimizi diken diken eden ihanet, melanet ve alçaklığın simgesi olmuş saldırılar olsa da Türk Milleti artık bu saldırılara karşı vakur duruşu ve sağduyusuyla etkisi yüzyıllar sürecek tavır sergileyerek gereken cevabı verecektir. Terörü besleyen her türlü yolun, bugün mermi, bomba, mayın olarak güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı hedef alması artık bardağı taşırmıştır. Bundan böyle teröre destek veren, kapalı kapılar arkasında teröristlerle el ele, kol kola strateji belirleyen, kürsülerde nutuklar atarak Türkiye Cumhuriyeti Devletine açıkça meydan okuyan siyasi uzantıların derhal etkisiz hale getirilmesi yönünde radikal adımların hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Milletini ve vatanını inkar eden köksüzlerin, omurgasızların bu topraklarda yeri yoktur. Milletimiz acısını saracak kadar metanetli, hesap soracak kadar iradeli ve kudretlidir. Ya hep birlikte tek millet olunacak ya da bayrağımıza, toprağımıza, insanlarımıza saldırıp, ateşle oynayanlara karşı hesap kesilecektir. Varlığımızı dinamitlemeye çalışan, ülkemiz insanına travma yaşatan terör örgütü ve bunları himaye eden yerli ve yabancı işbirlikçilere karşı bugünden başlayarak asker, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarıyla acil tedbirler devreye alınmalı, bu alçaklığı yapanlarla arkasında duran karanlık cephenin teşhis ve deşifresiyle gereken taarruza başvurulmalıdır.

Son sözle; Ankara Kızılay'da meydana gelen terör saldırısını lanetlerken, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dilerim"