Domates salçası üreticilerinin 1989 yılında kurduğu, 34 üye ile sektörün yüzde 65’ini temsil eden Salça ihracatçıları ve İmalatçıları Derneği’nin (SİİD) tüzüğü değişiyor, kapsamı genişliyor. Gıda konservesi üreticilerini de kapsayacak şekilde genişletilen derneğin adı da Salça ve Konserve Üreticileri ve İhracatçıları Derneği (SALKONDER) olarak değiştirilecek.

SİİD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Serdar Özakar, “Bugüne kadar sektörün ekonomik ve teknolojik anlamda gelişmesi ve büyümesi için çok önemli projelere imza attık. Bu kapsamda üyelerimizin ve sektörün çıkarlarını koruyarak, iç ve dış pazarlarda yaşanan problemleri belirleyip, çözüm yolları aradık. Çeşitli üniversiteler ve araştırma enstitüleri ile ortak çalışmalar yaptık. Akdeniz Ülkeleri Endüstri Domatesi Üreticileri Birliği ile temas kurup, üyelerimize dünyaya açılmaları konusunda destek olduk” diye konuştu.

Gıda konservesi üreticileri ile güçbirliği

SİİD’in gücünü tabana yaymak, derneği daha etkin ve güçlü kılmak için bir tüzük değişikliği yapacaklarını ifade eden Özakar, “Uzun zamandır gıda konservesi üreticileri ve ihracatçıları ile dernek çatısı altında faaliyet göstermek konusunda görüşmeler yapıyorduk. Bu kapsamda tüzüğümüzü değiştirerek gıda konservesi üreticileri ile birleşme kararı aldık. Derneğimizin adını da Salça ve Konserve Üreticileri ve İhracatçıları Derneği (SALKONDER) olarak değiştireceğiz” dedi. Özakar, SALKONDER olarak dünya nüfusunun 7 milyar kişiye ulaştığı ve beslenmenin öneminin giderek arttığı günümüzde, sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik konularında önemli çalışmalara imza atacaklarını vurguladı.