SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSİ ÖZDİNAR'I DARP EDENLER NEFRETLE KINANDI!

Konuyla ilgili İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapan MEMUR-SEN Genel Başkan Yardımcısı ve TOÇ BİR-SEN (Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası) Genel Başkanı Günay Kaya "Toç Bir-Sen ailesi olarak; Türkiye'mizin her karış toprağında 79 milyon aziz milletimizin her evladının, her bir canlı varlığın sağlıklı ve güvenilir bir gıdaya erişebilmesi ve bunun sürdürülebilirliği için gece gündüz, yaz-kış, yağmur-çamur, sıcak-soğuk demeden 365 gün 24 saat yoğun bir tempoda takdire şayan bir biçimde koşuşturan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personelimizden biri olan üyemiz Su Ürünleri Mühendisi Mehmet Özdinar kardeşimizi görevi başında darp edenleri nefretle ve esefle kınıyoruz" dedi.

Kaya, Toç Bir-Sen olarak Mehmet Özdinar'ın her türlü hak ve hukukunu demokratik ve hukuki yollarla arayacaklarını, gayri insani saldırıyı yapanların adalete hesap vereceklerini kaydetti.


HEPİMİZİN CİĞERİ VE YÜREĞİ YANIYOR

Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin 80 ilinde olduğu gibi güzel İstanbul'umuzda da İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve bağlı 39 İlçe Müdürlüklerimizde görev yapan her bir tarım çalışanımız mesleki ünvanları ne olursa olsun mevzuatın kendilerine yüklemiş olduğu sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmek adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadırlar. Bu yoğun çalışmalar ve takdire şayan fedakarlıklarla 79 milyon Aziz Milletimizin ve her türlü canlı varlığımızın gıda güvenliği ve gıda güvencesi sağlanmaya çalışılmaktadır.

Yine böyle bir çalışmada Devletin, Bakanlığın, İl Müdürlüğü'nün kendisine verdiği sorumluluğun gereğini yapmaya çalışan Su Ürünleri Mühendisi kardeşimiz Mehmet Özdinar görevi başında gayri insani, fevkalade iğrenç, fevkalade alçak, menfur bir saldırıya uğramıştır. Yapılan saldırı sadece Mehmet kardeşimize değil, İl Müdürlüğü çalışanlarına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personeline yapılmıştır. Bugün hepimizin ciğeri, yüreği yanmaktadır" dedi.

Kaya, Toç Bir-Sen olarak Mehmet Özdinar'ın ve ailesinin yanında olduklarını kaydederek, hukuki olarak suçlular hak ettikleri cezayı alana kadar da bu konunun takipçisi olduklarını kaydetti.