Şahin, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Ankara'nın kalbinde Kızılay'da patlayan bu bomba, ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olmamızın önemini bir kaz daha gösterdi. Acımız çok büyük ancak, zaman umutsuzluğa ve korkuya düşmenin zamanı değil, kana susamış eli kanlı bu katillerin hedefi ülkemizdeki huzur ortamıdır. Ortadoğu bataklığına Türkiye'yi bir türlü çekmeyi başaramayan üst akıl, eli kanlı terör örgütlerini bu amaç için kullanmaktadır.

Çok değil geçtiğimiz bir yıl içerisinde yaşanan olaylara bir kez daha bakalım, Gezi Parkı safsatası ve 7 Haziran'da yapılan seçimlerinden bu tarafa, Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç, Güneydoğu'da yaşanan terör olayları, Ankara Tren Garı, İstanbul Sultanahmet, Ankara Genelkurmay civarındaki ve en son yine Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamalarla birlikte ülkemizi kan gölüne çeviren, şiddeti ve etkileri giderek artan bir süreç yaşanmaktadır.

Bu haince, şerefsizce yapılan terör saldırılarının amacı, elbette ki ülkemizin istikrarını bozmak ve toplumu umutsuzluğa düşürmek, panik yaratmak ve kaos ortamı oluşturmaktır. Ama ellerini ovuşturup emellerinin gerçekleşmesini bekleyen herkes tarafından bilinmelidir ki bu aziz millet provokasyonlara gelmez, kardeşliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara prim vermez, bu oynadığınız oyunların tamamını boşa çıkararak size bu beklediğiniz fırsatı da asla vermez.

Ülkemiz istikrarına, huzuruna ve geleceğine kastetmek isteyenler, bir kez daha bu aziz milletin sağduyusu karşısında kaybetmeye mahkumsunuz!

Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Terörün son bulduğu, huzur ve güvenilir bir ortamın sağlandığı, olduğundan daha güçlü bir Türkiye umut ediyoruz. Türkiye'nin devleti, milleti ve güvenlik güçleri ile bir bütün halinde bu sıkıntılı günlerinde üstesinden geleceğimize inancımız tamdır.

ÖZ GIDA-İŞ olarak, masum vatandaşlarımızı ve ülkemizin huzurunu hedef alan bu alçak saldırıyı nefretle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan Rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara da geçmiş olsun dileğinde bulunuyoruz."