Toç Bir-Sen Genel Merkezi'nce kaçakçılıkla mücadele ederken şehit ya da malul olan orman çalışanlarının birinci dereceden yakınlarının kamuda istihdam edilmesi için TBMM, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı ile yapılan görüşmeler ve yazışmalar sonrasında sevindirici karar çıktı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı'ndan Toç Bir-Sen'e gönderilen yazıda;

“…2330 Sayılı Nakdi Tazminat Yasası kapsamında 'kaçakçılıkla mücadele ederken' orman memurlarının şehit veya malul olan orman memurlarının iki yakının kamuda istihdam edileceği, 5510 sayılı yasanın 47. Maddesi gereği vazife malulü sayılan orman memurlarının bir yakının kamuda istihdam edileceği…" ifade edilerek bu durumdaki hak sahibi yakınlarının, istihdam hakkından yararlanmak üzere ilgili Bakanlığın İl Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiği bildirildi.

ŞEHİT YAKINLARININ ACILARINI BİR NEBZE DE OLSA DİNDİRECEK BU KARAR ÇOK ANLAMLIDIR

Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, şehit ya da malul olan orman çalışanlarının birinci derece yakınlarına kamuda istihdam hakkı tanıyan karara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şehit yakınlarının acılarını bir nebze de olsa dindirecek bu kararın çok anlamlı olduğunu kaydeden Genel Başkan Kaya; “Şehitlerimizin ailelerinin acılarını bir nebze de olsa dindirecek, şehitlerimizin 1. derece yakınlarına iş imkanı tanınması çok anlamlı ve değerlidir. Bu vesileyle ormanlarımızı canları pahasına korumayı kendilerine ilke edinerek orman yangınlarında ve kaçakçılıkla mücadelede hayatlarını kaybeden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, onların hatıralarını yaşatacak olan kardeşlerimize yeni iş imkanlarının hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

YENİ KAZANIMLAR İÇİN KARARLI MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Ormanların insan yaşamı ve ülkemiz için büyük önem arz ettiğine de dikkat çeken Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, ülkemizin ormancılık alanındaki başarısında orman çalışanlarının alın terinin olduğunu kaydederek; “Ülkemiz; son yıllarda ormanların korunmasından ağaçlandırmaya, ormanlık alanların bakımından orman yangınlarıyla mücadeleye, orman ürünlerinin piyasaya sunulmasından ekonomiye kazandırılmasına kadar birçok alanda büyük mesafeler katetmiştir. Dolayısıyla, bu başarının her aşamasında gece gündüz demeden, birçok meslek grubuna göre daha ağır ve tehlikeli şartlarda görev yapan fedakar orman çalışanlarımızın mesleki, özlük ve sosyal hakları da yeniden düzenlenmelidir. Biz yetkili sendika TOÇ BİR-SEN olarak üstlendiğimiz ağır sorumluluğun bilinciyle yılmadan, yorulmadan soylu sendikal mücadelemize devam edecek; daima çalışanlarımızın hakkının, hukukunun, emeğinin ve ekmeğinin korunması için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.