NÜD'ün Olağanüstü Genel Kurulu, 30'a yakın genel kurul delegesinin katılımıyla 9 Ekim'de CV Park Bosphorus Hotel İstanbul'da yapıldı. Tuba Çetin Alpa başkanlığında oluşturulan Divan'da, Çiler Baş Anıl katiplik, Eyyüp Kargıcı da oy toplama ve sayım görevini üstlendi.

Genel kurulun açılışında konuşan NÜD Yönetim Kurulu Başkanı Rint Akyüz, faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Dernek üyeleri arası işbirliğini güçlendirmek, tüketiciyi bilinçlendirmek, dünya çapındaki bilimsel araştırmaların verilerinden faydalanmak, çiftçiyi bilinçlendirmek ve güvenilir hammadde tedariki konularında çalıştıklarının altını çizen Akyüz, bu çalışmalarında diğer STK'larla da işbirliği yaptıklarını kaydetti.

NÜD olarak Türkiye genelinde 22 ildeki mısır üretim bölgelerinde hasat öncesinden başlayarak alınan numunelerin analizlerini yaptırdıklarını belirten Akyüz, akredite laboratuvarlarda bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen analizlerde GDO'ya rastlanmadığı bilgisini verdi.

Mısırda kayıpların en aza indirilmesi kapsamında çifti eğitimlerine de büyük önem verdiklerini vurgulayan NÜD Başkanı Akyüz, düzenlenen çiftçi eğitimlerinde kurutma tekniklerinin anlatıldığını, sertifika eğitimleriyle de biçerdöver operatörleri belgelendirilerek kayıpların önüne geçildiğini söyledi.

Genel Kurulda yapılan seçimlerde Rint Akyüz başkanlığındaki NÜD Yönetim Kurulu, şu isimlerden oluştu:

Başkan Rint Akyüz

İkinci Başkan Mehmet Tütüncü

Sayman Murat Tarakçıoğlu

Yönetim Kurulu Üyeleri:

Ediz Aksoy

İsmail Başaran

Yüksel Erdoğan

Talat Akarcalı


TARIMDANHABER