Öz Gıda-İş Sendikası, yaptığı açıklamada Tek Gıda-İş Sendikası'nın Nestle'de çalışanların aidatları ile aldığı ambulanslarla PKK'lıları taşıdığını iddia etti. Yine işçilerin aidatları ile PKK'lılara avukatlar tutulduğu da ileri sürüldü.

Öz Gıda-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Nestle çalışanları işçiden kestiği aidat ile aldığı ambulansla, PKK leşlerini taşıyan, mahkemelerde onlara avukat tahsis eden Tek Gıda-İş Sendikası'na ve kaosa prim vermeyecektir"

İDDİALAR ARAŞTIRILSIN

İddialara göre, Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde güvenlik güçleriyle Şubat 2006 tarihinde girdikleri çatışmada öldürülen 7 PKK'lı teröristten 3'ünün cenazesi Batman Belediyesi ve Tek Gıda-İş Sendikası ambulansı ile taşındı. Yine aynı iddialara göre, Diyarbakır Devlet Hastanesi morgunda bulunan PKK'lıların cenazeleri aileleri tarafından teşhis edilmiş, İdris Yakut, İdris İmir adlı PKK'lılar DTP'li Batman Belediyesi'ne ait 72 AL 348 ve 72 AL 349 plakalı ambulanslarla Batman'a, Yoldaş Özel'in cenazesi ise Tek Gıda-İş Sendikası 2 No'lu Şubesi'ne ait ambulansla Bitlis'e götürüldüğü kaydediliyor.