ÖZEL HABER

3 saat süren toplantıda sendika temsilcileri, iş kollarında yaşanan sıkıntıları paylaştılar. 730 bin taşeron işçinin kadroya alındığı bir ortamda toplam 25 bin mevsimlik ve geçici işçinin kadro beklentisinin görülmek istenmemesine tepki gösteren sendika temsilcileri, 5620 sayılı yasanın değiştirilmesini talep etti. Söz konusu yasadan dolayı kurumların ihtiyaç olduğu halde mevsimlik ve geçici işçileri çalıştıramadığını, bunun yerine hizmet alım yoluyla taşeron işçiler çalıştırıldığına vurgu yapan sendika temsilcileri, bu adaletsizliğin biran önce son verilmesini istedi.

Alınan bilgilere göre Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in sendikaların taleplerine sıcak baktığı belirtiliyor.

Önümüzdeki hafta Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığında toplantının ikinci ayağı yapılacak. Yapılacak bu toplantıda çalışmaya son şekli verilecek ve çalışmanın sonuçları Maliye Bakanlığı'na iletilecek.

Alınan bilgilere göre, sendikalar 5620 sayılı yasanın değiştirilerek yasadaki 5 ay 29 gün sınırlamasının kaldırılmasını istiyorlar. Yasadaki 179 günün 'tavan' değil 'taban' olmasını isteyen sendikalar, ihtiyaçlarına göre mevsimlik ve geçici işçilerin ne kadar süre ile çalıştıracaklarına kurumların karar vermesi gerektiğini belirtiyorlar.

Kamuda toplam 25 bin mevsimlik ve geçici işçi bulunurken, en fazla çalışan ise Çaykur, orman ve Şeker Fabrikalarında bulunuyor.