Öncelikle işletmenin büyükbaş hayvancılık tesislerini ve sağmal ahır, buzağılık, sağımhane ve doğumhaneyi gezen Taşan, 3.300 baş Esmer ırkı ile yürütülen faaliyetler ile ilgili İşletme Müdürü ve teknik personelden bilgi aldı. Daha sonra işletmenin atçılık tesislerini, geçtiğimiz yıl faaliyete alınan Ilgı Tavlasını, Aygır Tavlasını, yeni doğan tayları ve bu yıl satışa sunulmak üzere geçtiğimiz günlerde seçilen tayları inceleyen Taşan, ardından sırasıyla biyogaz tesislerinde ve Esenbel bölgesinde gen kaynaklarının korunması amacıyla 1.800 baş ile sürdürülen Ankara Keçisi yetiştiriciliği hakkında detaylı bilgi aldı.

Hayvancılık tesislerinin ardından işletmenin bitkisel üretim parsellerini gezen Mehmet Taşan, Esenbel'de yeni yatırımlarla devreye giren center-pivot sulama tesisleri ve yonca ekilişlerini yerinde inceleyerek, yetkililere yönelttiği sorularla ayrıntılı bilgi aldı.

PERSONELLE BİR ARAYA GELDİ

İşletmenin üretim faaliyetleri hakkında gerçekleştirdiği incelemelerin ardından İşletme personeli ile bir araya gelen Taşan, her biri ile tek tek tanışarak kendileri ile sohbet etti. Görevine bir ay önce başladığını ve TİGEM'i geçmişten beri tanıdığını söyleyen Taşan, sözlerine şöyle devam etti:

MAKAMIN BÜYÜĞÜ KÜÇÜĞÜ OLMAZ

“Çalışanlarımızdan, birbirimizden şikayet etmek en kolayıdır. Önemli olan herkesi tanımak, onun karakterine göre motivasyonunu sağlamak, iletişimi, etkileşimi canlı tutmaktır. Görevin, makamın büyüğü-küçüğü olmaz. Bu işletmedeki görev süreniz boyunca, herkes bulunduğu mevkinin gereğini yerine getirirse bir problem çıkmaz. Benim dileğim sizlerle ekip ruhunu canlı tutarak, usta-çırak ilişkisini devam ettirerek, devraldığımız bayrağı daha ileri bir pozisyona taşımak. Sonuçta devletin kaynağı bize emanet ediliyorsa, bunun hakkını vermek hepimizin görevi."

Tarımın planlı çalışma ve anlık hizmet gerektirdiğini dile getiren Taşan, çevre kurumlarla ve çiftçilerle iletişimin önemine dikkat çekerek, bu sayede doğacak işbirliğinin, tecrübelere eklenerek başarıyı kendiliğinden getireceğini söyledi. Kurumsal aidiyet hissinin çok önemli olduğunu ve TİGEM'de bu duygunun zaten yerleşik olduğunu düşündüğünü dile getiren Taşan, çalışanlarla soru-cevap şeklinde devam eden sohbetin ardından işletmeden ayrıldı.