2016 ve 2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşmesi'nin Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolunda yer alan “Tekniker unvanlı personelin 'Lisans Tamamlama', TMO ve TİGEM personeli için 'Yüksek Planlama Kurulu kararı', TKDK'da sözleşmeli çalışan personelin 'Kadro'ya geçirilmeleri hususlarında çalışma yapılması maddelerine istinaden düzenlenen toplantılar Devlet Personel Başkanlığı'nda gerçekleştirildi.

YÖK İVEDİ ADIMLARI ATMALI

Devlet Personel Başkan Yardımcısı Adem Dinç başkanlığında gerçekleştirilen toplantının “Lisans Tamamlama" konulu oturumunda konuşan Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, “YÖK başta olmak üzere ilgili kurumlarımız ivedi adımlar atarak eğitim haklarına kavuşmak için yıllardır bekleyen binlerce tekniker kardeşimize lisans tamamlama hakkı tanınmalıdır. Örgün veya uzaktan eğitim yöntemleriyle lisans tamamlamak isteyen çalışanlarımızın bir takım engellerle öğretim hakkından mahrum kalmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

DUVARLARI KALDIRALIM

Kaya, şunları kaydetti: “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan tekniker unvanlı kardeşlerimizin, yıllardır bekledikleri eğitim hakkı olan Lisans Tamamlamanın önündeki engeller kaldırılmalı, bu milletin evlatlarıyla üniversiteler arasına örülen duvarlar aşılarak çalışanlarımızla bilim buluşturulmalıdır"

ÇALIŞMALARIN SEYRİNE GÖRE ÇÖZÜME KAVUŞTURULACAK

Yetkili sendika Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Genel Başkan Yardımcıları Fatih Doğan ve İbrahim Ethem Gürsoy, YÖK Akademik Değişim, Destek ve Lisans Tamamlama Daire Başkanı Ayşegül Kutay Gündoğan, Devlet Personel Başkanlığı Daire Başkanı İbrahim İnan'ın katıldığı toplantıda; lisans tamamlama konusunda yetkili sendika Toç Bir-Sen'in yaptığı olumlu çalışmaların çok önemli olduğu kaydedilerek; “Tekniker unvanlı personelin lisans tamamlayabilmeleri hususunda yasal bir düzenleme yapılması gerektiği, konunun yetkili sendika Toç Bir-Sen ile YÖK arasında yapılacak çalışmaların seyrine göre çözüme kavuşturulması" kararına varıldı.

TKDK PERSONELİNE KADRO

Yine 3. Dönem Toplu Sözleşmesi mutabakat metninde yer alan Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu 8. Bölümü'nün 12. Maddesi'nde “TKDK'da sözleşmeli statüde çalışan personelin kadroya geçirebilmeleri konusunda çalışma yapılacaktır" hükmüne istinaden yapılan toplantıda konuşan Genel Başkan Kaya, TKDK'da uzman ve destek personeli olarak görev yapan personelin iş güvencesinin sağlanması konusunda ısrarcı olduklarını kaydetti.

Kaya, TKDK personelinin kadroya geçirilerek iş güvencesinin sağlanmasının hem kurumun sunduğu kamu hizmetinin verimliliğinin artırılması hem de çalışanların aile bütünlüğünün korunması için son derece önemli olduğunu belirtti.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Genel Koordinatörü Mehmet Sait Yüksel'in de katıldığı toplantıda; “Kurumun TKDK'da sözleşmeli statüde çalışan personelin kadroya geçirilmesine ilişkin olumlu yönde görüş bildirdiği, ancak bu durumun kanuni düzenleme gerektirdiği ve çalışmaların bu doğrultuda devam ettirilmesi, bu bağlamda yetkili sendika Toç Bir-Sen'in yasal sürecin takipçisi olacağı" belirtildi.

Toplantıya, Devlet Personel Başkanlığı Daire Başkanı İbrahim İnan, Devlet Personel Başkanlığı Daire Başkanı M. Hanifi Özdemir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Genel Koordinatörü Mehmet Sait Yüksel, Maliye Bakanlığı'ndan Şef Döndü Özdemir katıldı.

TMO ve TİGEM ÇALIŞANLARINA ÜRETİMİ TEŞVİK PRİMİ

Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu “Yüksek Planlama Kurulu kararı" başlıklı 15'inci maddesinde yer alan "5553 sayılı Kanun'un geçici 3'üncü maddesinde öngörülen Yüksek Planlama Kurulu kararı çıkarılabilmesi hususunda çalışma yapılacaktır" hükmüne istinaden ilgili kamu kurumlarının da katıldığı toplantıda Toç Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Fatih Doğan, ülkemiz için hayati bir önem taşıyan TMO ve TİGEM'de görev yapan personelin 5553 sayılı Kanun'un geçici 3'üncü maddesine istinaden Üretimi Teşvik Priminden faydalanabilmeleri için YPK sürecinin hızlandırılmasını ve biran önce hayata geçirilmesi gerektiği dile getirilerek var olan kanun maddesinin uygulanmasının hukuki bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Toplantıya katılan TMO ve TİGEM temsilcileri tarafından Üretimi Teşvik Primine ilişkin YPK karar taslaklarının kurumlarınca hazırlandığını ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hukuk Müşavirliği'ne gönderildiği ve sürecin YPK karar taslağının GTHB tarafından Kalkınma Bakanlığı'na gönderilmesi ile devam edeceği kaydedildi.

Toplantıya; Toprak Mahsulleri Ofisi Daire Başkan V. İzzet Gemici, TİGEM Daire Başkanı Ayfer Erdem, Maliye Bakanlığı Uzmanı Tunç Benderlioğlu, GTHB Koordinatörü Alper Şahin, GTHB Mühendisi Hasan Çelen, Kalkınma Bakanlığı Planlama Uzmanı Yalçın Arslantürk, Hazine Müsteşarlığı Hazine Uzmanı Çağlar Kaya da katıldı.