ÖZEL HABER / Önümüzdeki yıl Bakanlık bünyesinde çalışan 7 bin teknikerin üniversiteye kayıt yaptırabilmesi için çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini bildiren Günay Kaya, “YÖK ile sıkı diplomasi süreci başladı ve umut ediyorum önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirilerek arkadaşlarımız yıllardan beri beklemiş oldukları lisans tamamla hakkını elde etmiş olacaklar" dedi.

Konuyla ilgili olarak Tarımdan Haber'e değerlendirmelerde bulunan Kaya, yıllardır lisans tamamlama hakkını bekleyen ziraat teknikerleri ve veteriner sağlık teknikerlerine müjdeli bir haber verdi. Bunun için toplu sözleşmede bağıtlanan metinde YÖK nezdinde çalışmaların yapılmasına karar verildiğini anımsatan Kaya, bu konuda 3 kırmızı çizgilerinin bulunduğunu kaydetti. “Toç Bir-Sen olarak 3 kırmızı çizgimizde ısrarımız devam ediyor. Üç kırmızı çizgimizi kazanıma dönüştürmek üzereyiz" diye konuşan Kaya, şunları kaydetti:

KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

“Bu üç kırmızı çizgimiz neydi? Ziraat ve veteriner sağlık teknisyenlerine eş zamanlı bu hakkın tanınması, akademik unvanın yani mühendis ve veteriner hekim unvanının mutlaka verilmesi ve yüksek öğrenim harç miktarlarının makul seviyeye indirilmesi ya da öğrenciler gibi sıfırlanmasını önerdik. Dolayısıyla 7 bin civarındaki arkadaşımıza lisans tamamlama hakkını bu üç şart sağlanarak almış olacağız."

SON VİRAJI DÖNDÜK

Mühendis ve veteriner hekim unvanından vazgeçmedikleri için çalışmanın bugüne kadar uzadığını dile getiren Kaya, “Dediğim gibi hem akademik unvan hem harç miktarı hem de bütün meslek guruplarına eş zamanlı olarak bu hakkın tanınması konusunda son virajı döndük. İnşallah önümüzdeki seneye arkadaşlarımızın üniversiteye kayıt yaptırabilmesi için çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. YÖK ile sıkı diplomasi süreci başladı" dedi.

DAHA DONANIMLI BİR ŞEKİLDE HİZMET VERECEKLER

Kaya, bu çalışmanın sonuçlanmasıyla birlikte nelerin kazanılacağı konusunda da şunları kaydetti: “7 bin civarındaki arkadaşımız ziraat fakülteleri ve veteriner fakültelerinden eğitim alma hakkını elde etmiş olacak. Bu 7 bin tekniker arkadaşımız bu ülkenin evlatları eğitim almış olacaklar. Dolayısıyla kamudaki hizmetlerini daha donanımlı bir şekilde sunmuş olacaklar. Hem de girdikleri sınavlarda başarı elde edenler diploma alacaklar. Bu diplomalarla mühendis ve veteriner hekim unvanını alacaklar."