Yükseköğretim Kurulunda, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, YÖK Daire Başkanı Ayşegül Kutay Gündoğan ile Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla heyetler arasında müzakereler yapıldı. Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya; tarım ve ormancılık hizmet koluna bağlı kurumlarda görev yapan tekniker unvanlı çalışanlar için lisans tamamlama hakkının verilmesi gerektiğini geniş bir biçimde ifade ederek; “Yetkili sendika Toç Bir-Sen olarak amacımız, bu milletin evlatlarıyla üniversiteler arasına koyulan setleri, duvarları, engelleri ortadan kaldırarak bilimle insanımızı, çalışımızla bilimi buluşturmaktır.

Medeniyet kodlarımızın en temel insani öğretisi olan 'beşikten mezara kadar' eğitim hakkı bir ömür boyu kullanılması gereken, temel bir insan hakkıdır. Bu nedenle örgün veya uzaktan eğitim yöntemleriyle lisans tamamlamak isteyen çalışanlarımızın bir takım engellerle öğretim hakkından mahrum kalmasını doğru bulmuyoruz. Yılların getirdiği saha deneyimine sahip olan tekniker unvanlı arkadaşlarımıza lisans tamamlama hakkının tanınması ülkemizin tarım ve ormancılık hizmetlerine ve ülke ekonomisine büyük katkı sunacaktır. Ayrıca üniversitelerimiz, fakültelerimiz ellili, altmışlı yaşlarda olan ama on sekiz-yirmi yaşlarındaki öğrenci gibi heyecanı olan öğrencilerle akademik heyecanlarını maksimize edecektir" dedi.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu da Toç Bir-Sen'in talebinin çok yerinde ve haklı olduğunu, ancak YÖK mevzuatı açısından birtakım olumsuzlukların bulunduğunu, bu anlamda Toç Bir-Sen'in bugüne kadar ki Lisans Tamamlama konusundaki emeklerini de bilerek bu konuda kendilerinin çalışmaları ve birlikte yapılacak çalışmaları devam ettirileceğini kaydederek bu konuda Toç Bir-Sen'in YÖK dışında da yapacağı katkıların çok önemli olduğunu dile getirdi.

Genel Başkan Kaya, Toç Bir-Sen olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak üzerlerine düşen her türlü işleri yapmaktan geri durmayacaklarını, binlerce üye ve çalışana böylesine önemli bir hakkı kazandırma adına kararlılıkla çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.