Kamu Görevlileri Sendikaları Üçüncü Dönem Toplu Sözleşmesi'nin, Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Bölümü'nün 10. Maddesi'nde yer alan “Tekniker unvanlı kadrolarda bulunan personelin lisans tamamlayabilmeleri hususunda YÖK ile çalışma yapılması" hükmü gereğince Lisans Tamamlama ile ilgili yapılacak olan çalışmalara başlanılması için Yetkili Sendika Toç Bir-Sen tarafından YÖK'e yazı gönderildi.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya “Toç Bir-Sen'imizin yıllardan beri ısrarla talep ettiği ve kararlı bir biçimde takibini sürdürdüğü tekniker unvanlı personelin Lisans Tamamlama hakkını alabilmesi ve bu konuda YÖK nezdinde engellerin kaldırılması adına verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.

LİSANS TAMAMLAMA HAKKINI ALANA KADAR MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Sorunun nihai çözüme kavuşturulması için Toç Bir-Sen olarak üstlerine düşeni yaptıklarını dile getiren Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “III. Dönem Toplu Sözleşmesi ile birlikte kamu çalışanlarımızın ve emeklilerimizin mali, sosyal ve özlük hakları açısından son 14 yılın en iyi Toplu Sözleşmesi'ne imza attık. Bu tarihi imzayla beraber tarım-ormancılık hizmet kolu çalışanlarımız adına da birçok kazanım elde ettik.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan tekniker unvanlı kardeşlerimizin yıllardır bekledikleri eğitim hakkı olan Lisans Tamamlamanın önündeki engellerin kaldırılması adına Toç Bir-Sen olarak 2008 yılında açtığımız kilitli kapının bu Toplu Sözleşme ile aralanması binlerce tekniker meslektaşımızın bu konudaki yıllardır umutlu beklentileri adına fevkalade önemlidir.

Sağlam, kararlı ve onurlu duruşumuzla bağıtlanan bu Toplu Sözleşmeyle; 'Tekniker unvanlı kadrolarda bulunan personelin lisans tamamlayabilmeleri hususunda YÖK ve Yetkili Sendikaca ortak çalışma başlatılması' kararı aldırdık. Bu kararla birlikte bu sorun çözülüp lisans tamamlama hakkını alana kadar da mücadelemize yılmadan devam edeceğiz."

LİSANS TAMAMLAMADA DA TOÇ BİR-SEN'İN İMZASI OLACAK

Kaya, devamda ise şunları kaydetti: “Lisans tamamlamadaki sorunun çözümü ve engellerin kaldırılması adına süreci bu noktaya kadar tek başına Toç Bir-Sen taşımıştır. Bu Toplu Sözleşme hükmü gereğince de diğer kazanımlarımızda olduğu gibi inşallah lisans tamamlamada da yetkili sendika Toç Bir-Sen'in imzası olacaktır. Bunun için de bugüne kadar yürüttüğümüz sistemli, disiplinli ve profesyonel çalışmalarımızı bir an bile aksatmadan sürdürüyor; her bir tekniker meslektaşımız, onların eş ve çocukları adına bu hakkın alınmasını fevkalade önemli buluyoruz. Bu anlamda YÖK nezdinde sıkıntıların giderilmesi için gece gündüz demeden ter akıtmaya ve YÖK'teki engellerin kaldırılıp bu hakkı alana kadar kararlı mücadelemize devam edeceğimizin üyelerimiz ve tüm çalışanlarımız tarafından bilinmesini isteriz"

Toç Bir-Sen tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na (YÖK) gönderilen yazı devamda...