TKDK, IPARD-II 3. Çağrı ilanına çıkarken, bu çağrı ilanı kapsamında kırsaldaki yatırımlara 252 milyon avro (1.1 Milyar TL) hibe desteği verilecek.

ŞANLIURFA'DA YAPILDI

IPARD-II 3. Çağrı İlanı Tanıtım Programı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katılımı ile dün Şanlıurfa'da gerçekleştirildi.

1.1 MİLYAR LİRALIK HİBE DESTEĞİ VERİLECEK

'Kırsal Kalkınma Buluşmaları' kapsamında yapılan programda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı IPARD-II'nin 3. Çağrı İlanı kapsamında kullandırılacak 252 milyon avroluk (1,1 Milyar TL) bölümünün tanıtımı yapıldı.

42 İLDEN 42 KADIN YATIRIMCI

TKDK'nın 2011 yılından bugüne sağladığı IPARD hibeleri ile önemli yatırımlar yapan ve 42 ilden gelen kadın yatırımcılar da programda yer aldı.

ÜRÜNLER STANTLARDA SERGİLENDİ

Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesinde gerçekleşen programda, IPARD hibeleriyle desteklenen yatırımlardan gelen ürünler, müze önünde açılan stantlarda sergilendi.

KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

Ayrıca, TKDK'nın 'Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı' yapıldı. Toplantıya Fakıbaba katılarak, TKDK'nın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

BAŞKAN KALENDER YATIRIMCILARI DAVET ETTİ

3'ncü Çağrı ilanı tanıtım toplantısında bir konuşma yapan TKDK Başkanı Hakan Kalender, TKDK'nın kırsaldaki yatırımlara ciddi destek veren bir kurum olduğunu belirterek, bütün üreticileri tarım ve hayvancılığa önemli katkı sağlayacak bu projeye davet etti.

KADINLARI VE GENÇLERİ ÜRETİME DAHİL ETMEK İSTİYORUZ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise toplantıda yaptığı konuşmada, köy olmadan hayatın olmayacağını belirterek, kırsal yatırımlarının önemine işaret etti. TKDK'nın hibe desteklerinde kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılık yapıldığını bildiren Fakıbaba, gençleri ve kadınları üretime dahil etmek istediklerini söyledi.

KÜÇÜK ÜRETİCİ PROJE FİRMASINA YÖNLENDİRİLMEYECEK

TKDK'nın il başkanlarına da seslenen Fakıbaba, TKDK'nın hibe desteğinden yararlanmak isteyen küçük üreticilerin kesinlikle proje firmasına yönlendirilmemesini istedi. Her konuda küçük üreticilerin ihtiyaçlarının karşılanmasını isteyen Fakıbaba, “42 İl başkanı beni iyi dinlesin. Bizler halkın hizmetkarıyız. Küçük üreticiler bir ahır projesi için proje firmasına yönlendirilmeyecek. Üretici 30 bin lira hibe desteği almak için başvuru yapıyor, bunun 5 bin lirasını proje için harcıyor ama projesi onaylanmıyor. Onaylansa bile niye 30 bin liranın 5 bin lirasını proje için harcasın ki? Onun için küçük üretici proje için para vermeyecek. Size güveniyorum" dedi.

TARIMDANHABER