Toç Bir-Sen, toplu sözleşme kazanımları, bilgilendirme ve eğitim toplantısı tüm Türkiye genelinde eş zamanlı olarak il ve şube başkanlıklarının düzenledikleri programlarla gerçekleştirildi. Toplantılarda 3. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarına ilişkin İşyeri Temsilcileri bilgilendirildi.

Toç Bir-Sen 1, 9, 26 ve 50 Nolu Ankara Şube Başkanlıklarınca düzenlenen toplantı Başkent Öğretmenevi'nde yoğun bir katılımla yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Toç Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim) İbrahim Ethem Gürsoy, ''Memur-Sen'in 1 milyon üye hedefiyle sahaya indiği bu günlerde bizler de Toç Bir-Sen olarak 50 bin üye hedefiyle sizlerle buluştuk ve alanlara indik. Bugün çok anlamı bir organizasyonla Genel Merkez olarak siz değerli kardeşlerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Birçok başarıya Büyük Toç Bir-Sen ailesi olarak hep birlikte ulaştık. Sizlerle omuz omuza, yürek yüreğe daha güçlü bir şekilde erdemli yolculuğumuza devam edeceğiz'' dedi.

SORUNLARI MASAYA TAŞIDIK

Gürsoy'un ardından Toç Bir-Sen Mevzuat ve Toplu Sözleşme'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatih Doğan, Toplu Sözleşme kazanımları, süreci, öncesi ve sonrası hakkında bir konuşma yaptı. Memur-Sen'in ve Toç Bir-Sen'in Üçüncü Dönem Toplu Sözleşmesi'nde destan yazdığını belirten Doğan, “Toç Bir-Sen olarak tüm tarım-orman çalışanı kardeşlerimizin mali, sosyal ve özlük hakları için birçok kazanıma yine imza attık. Yıllardır, hizmet kolu çalışanlarımız için ana kronik sorun haline gelen sorunların çözüme kavuşturularak kazanıma dönüştürülmesini sağladık. Daha önce bu masanın konusu olamaz dedikleri sorunları Toç Bir-Sen olarak ısrarla masaya taşıdık. Sabahlara kadar süren müzakereler sonucu bu teklifleri kazanıma dönüştürerek bu Toplu Sözleşme görüşmelerine damga vurduk, masanın kapsamını genişlettik" dedi.

UÇ BEYLERİ

Genel Merkez olarak, İşyeri Temsilcilerini uç beyleri olarak gördüklerini ifade eden Doğan, İşyeri Temsilcilerine fedakarlıklarından ve kahramanca mücadelelerinden dolayı teşekkür etti. Doğan, toplantıda Memur-Sen'in kamu görevlilerinin geneline ilişkin kazanımları ile Toç Bir-Sen'in hizmet kolu çalışanlarına yönelik Toplu Sözleşme kazanımlarını içeren bir slayt gösterisini teşkilat ile paylaşarak değerlendirmelerde ve bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantıya onur konuğu olarak katılan Memur-Sen Onursal Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu da teşkilatı selamlayarak, ''Dava arkadaşlarımla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum'' dedi. Memur-Sen'in ve Toç Bir-Sen'in Üçüncü Dönem Toplu Sözleşmesi'nde önemli kazanımlara imza attıklarını ifade eden Gündoğdu, ''Tüm kamu görevlilerimiz, emeklilerimiz ve kadın çalışanlarımız için elde edilen kazanımlar birçok sorunu çözüme ulaştırmıştır. Bu kazanımların yanında toplumsal kazanımlar da üretilmiştir. Toplu Sözleşme'nin tüm kamu çalışanlarına ve emeklilerine, aziz milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantı, şube yönetimlerinin ve işyeri temsilcilerinin kazanımlara ilişkin görüşlerini paylaşmalarının ve sorularının ardından son buldu.