Öz Orman-İş Sendikası'nın her yıl farklı bölgelerde düzenlediği 'Gönül Sofrası' konulu iftar programlarından birini, 28 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde düzenledi. İftara, İstanbul OBM ve Doğa Koruma ve Millet Parklar Bölge Müdürlüğü ile bağlı işyerlerinde çalışan işçi ve memur emekçilerimiz ile onların aile fertlerinden oluşan yaklaşık bin kişi katıldı.

İstanbul'daki Gönül Sofrasına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey katıldı. 

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, iftar programındaki konuşmasında, Orman Teşkilatında çalışan geçici işçilerin çalışma süresinin 6 aydan 10 aya çıkarılmasında, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ım büyük emeği olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Marifet iltifata tabidir. Başta kendi üyelerim olmak üzere, kadro ve süre uzatımından faydalanan tüm emekçi kardeşlerim adına, Sayın Binali Yıldırım'a teşekkür ediyorum. Sözünün adamı bir siyasetçi, güvenilir bir devlet adamı olan Sayın Binali Yıldırım'ı, İstanbul'u yönetmeye en ehil 'şehremini' olduğuna tam bir inançla destekliyoruz. Bilgisiyle, birikimiyle ve deneyimiyle, Payitaht İstanbul'a çok büyük hizmetler yapacağına güvendiğimiz, gönül insanı Sayın Binali Yıldırım'ın başarısı için duacıyız. Allah, onun yolunu açık eylesin."

İstanbul'daki iftar programına Orman Bölge Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Millî Parklar Bölge Müdürlüğü bürokratları ile Öz Orman-İş Genel Sekreteri Ali Bilgin, Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Gün, İstanbul Bölge Temsilcisi Muhammet Kücük ve Bölge Yönetim Kurulu üyeleri ile sendika uzmanları da katıldı.