Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Yardım Aracı (Instrument for Pre-Accession Assistance-Rural Development- IPARD) kapsamında hazırlanan IPARD II Programı'nın 3. resmi toplantısı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Durali KOÇAK başkanlığında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Dr. Ahmet ANTALYALI, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Otoritesi Başkanı Muhammed ADAK ile Avrupa Komisyonu Tarım ve Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü yetkilileri Marius Lazdinis ve Iwona Lisztwan' ın ve Bakanlık uzmanlarının katılımıyla 1 Aralık 2016 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Toplantıda IPARD faaliyetleriyle ilgili kurumlar ile IPARD (2007-2013) Programı uygulamaları, başvuru çağrılarının sonuçları, tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri, LEADER tedbiri, Teknik Destek kapsamındaki faaliyetler ve Temmuz 2011-Ağustos 2016 dönemini içeren İzleme Raporu hakkında sunum ve bilgilendirmeler yapıldı.

Bir sonraki İzleme Komitesi toplantısının 27 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilmesi kararı alınarak, dilek ve temennilerle toplantıya son verildi.