Basın mensuplarının da yoğun katılım sağladığı kumanya dağıtımında demeç veren Hisarcıklıoğlu, TOBB'un darbe girişimine ilk tepki gösteren sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirterek “Milletimiz bir tarih yazdı. Milletimizin 7 Ağustos'a kadar meydanları bırakmadığını, demokrasi nöbetinde olduğunu göstermesi lazım." dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ayrıca “15 Temmuz gecesinden bu tarafa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız; Toprak Mahsulleri Ofisiyle beraber Kızılay Meydanı'nda bütün sanayicilerimizin de katkısıyla vatandaşlarımıza gıda noktasında, su ihtiyaçlarını giderme noktasında müthiş özveriyle çalışıyorlar. Milletimiz bir tarih yazdı. Milletimizin, 7 Ağustos'a kadar meydanları bırakmadığımızı, demokrasi nöbetinde olduğumuzu göstermesi lazım. Ayın 7'sinde de bunu hep beraber nöbeti İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında taçlandırmamız lazım." dedi.

TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu da yaptığı konuşmada, vatandaşlarımızın darbeye karşı gösterdiği direncin takdire şayan olduğunu vurgulayarak "15 Temmuz akşamından beri buradayız. Akşam 19.30 gibi başlıyoruz, gece 01.30'a kadar çalışmalara devam ediyoruz. Günlük ortalama 10-15 bin kişiye yemek dağıtıyoruz. Vatandaş burada sabaha kadar bekliyor, nöbet tutuyor; biz de elimizden geldiğince onlara hizmet vermeye çalışıyoruz." dedi.

Geç saatlere kadar süren kumanya dağıtımına Genel Müdürlüğümüz personelinin yanı sıra Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Ayhan Karayama, ATB Yönetim Kurulu üyesi Şemsettin Aktuğlu, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkan Yard. Nihat Uysallı, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ile çok sayıda bürokrat katıldı.