Sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında tarım sektörünün geleceği için eğitime de yatırım yapan GÜBRETAŞ, ziraat fakültelerinde eğitim görüp ekonomik desteğe ihtiyacı olan çiftçi çocuklarına eğitim dönemi boyunca geri ödemesiz Eğitim Bursu desteği veriyor. 2007 yılından beri lisans düzeyindeki öğrenciler için verilen GÜBRETAŞ Eğitim Bursu'nun kapsamı bu yıldan itibaren genişletildi. Artık ziraat fakültelerinde lisansüstü eğitim gören belli sayıda tezli yüksek lisans ve doktora öğrencisi de bu yıldan itibaren burstan yararlanmaya başladı.

GÜBRETAŞ Burs Komisyonu tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda, Türkiye genelindeki 35 ziraat fakültesinden Lisans düzeyinde 1. sınıfa bu yıl kayıt yaptıran 33 öğrenci ile Tezli Yüksek Lisans eğitimine başlayan 10 ve Doktora düzeyindeki 5 öğrencinin isimler, yedek kontenjanla birlikte tespit edildi. Açıklanan bu öğrencilerle birlikte, 2007 yılından bu yana toplam 300'den fazla ziraat fakültesi öğrencisi GÜBRETAŞ Eğitim Bursu'ndan yararlanmış oluyor.

2017-2018 öğrenim döneminde Ekim-Haziran arasındaki 9 ay boyunca lisans öğrencileri için aylık 300 TL, tezli yüksek lisans öğrencileri için 600 TL ve doktora öğrencileri için 900 TL olarak belirlenen GÜBRETAŞ Eğitim Bursu'nu almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri şirketin internet sayfasında (www.gubretas.com.tr) yayınlandı.

Burs almaya hak kazanan öğrenciler, kayıt için istenen evrakları 6 Şubat'a kadar tamamlayabilecek. Başvuru şartlarını yerine getiremeyen öğrencilerin yerine ise burs hakkı yedek listedeki öğrencilere geçecek.