Öz Gıda-İş Sendikası'nın Karaman Şubesinin 1'inci Olağan Genel Kurulu, 12 Mart 2016 tarihinde Karaman'da yapıldı. Demosan Otel'de yapılan seçimlerde, Öz Gıda-İş Karaman Şube Başkanlığı'na Adnan Gürsoy seçildi.

Genel Kurul'da bir konuşma yapan Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, 600 bin kayıtlı işçinin bulunduğu gıda sektöründe Öz Gıda-İş Sendikası'nın 50 işyerinde örgütlü olduğunu ve 33 bin civarında üyesinin bulunduğunu söyledi.

Yeni dönemde hedeflerinin, ilk etapta 50 bin üyeye ulaşmak olduğunu ifade eden Şahin, "600 bin çalışanın olduğu bir işkolunda, inanın ki bu rakama ulaşmak bizim için hayal değildir" diye konuştu.

SINAV VE BELGELENDİRME MERKEZİ KURACAĞIZ

Gıda Sektöründe yer alan meslek standartlarının ve yeterliklerin geliştirilmesi konusunda, sınav ve belgelendirme merkezinin kurulacağını ifade eden Şahin, şunları kaydetti: "Proje kapsamında, gıda sektöründe 8 mesleği içine alan 'Sınav ve Belgelendirme Merkezi'ni İstanbul'da kuracağız. Projemizin toplam maliyeti 222 bin Euro olmuştur. Ülkemizde verilecek tüm mesleki ve teknik eğitimin MYK tarafından yayımlanan ulusal meslek standartlarına göre verilmesi, ayrıca belirlenen yeterliklere uygun olarak bir 'Sınav ve Belgelendirme Merkezleri' aracılığıyla belge yani sertifika alınması zorunlu hale gelmiştir. TUGİS'inde ortak olduğu bu proje ile işçi-işveren diyalogunun güzel bir örneğini de vermiş olacağız"

EN BAŞARILI ÖRGÜTLENME ÇAY-KUR'DA OLDU

Sendikanın gıda iş kollunda sürdürdüğü örgütlenme çalışmaları hakkında da bilgi veren Şahin, "Sendikamızın olmazsa olmaz varlık nedenlerinden en önemlisi şüphesiz ki örgütlenme faaliyetleridir. Bu dönemin en başarılı örgütlenmesi hiç kuşkusuz Çay-Kur örgütlenmesi olmuştur. Türkiye'nin en önemli markalarından biri olan Çay-Kur'da 7 yıllık yoğun bir çaba ve gayret sonrasında hamdolsun ki yetki belgesini aldık. Toplu sözleşmemizi yaptık.

Çaykur'a ilave olarak, yine bu dönemde, Çaysan, Dosu Maya, Hero Gıda, Ak Gıda, Kerevitaş, Natura Gıda, Gönenli Süt, Algida-Konya İşletmesinde, Marsa, Örgen Gıda, Misbis, Donuk Fırıncılık, Tarım Kredi İşletmelerinin farklı illerdeki yağ ve yem fabrikalarında örgütlendik. Ayrıca ülkemizin en önemli gıda markalarından olan YÖRSAN ve aynı şirkete bağlı Ar Yemek'de çoğunluk tespitini aldık, Şu anda TİS aşamasına gelmiş bulunuyoruz.

KARAMAN'I YENİ ÖRGÜTLENME HEDEFİ OLARAK SEÇTİK

Bunların yanı sıra, ülkemiz gıda sektöründe çok önemli bir yer konumuna gelen Karaman'ı kendimize yeni örgütlenme hedefi olarak seçtik. Karaman'ın en büyük işletmesi olan Biskot ve bağlı işyerlerinde hamdolsun çoğunluğu sağladık, TİS'ni yaptık. Bugün burada, Karaman Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu için buradayız. Şunu belirtmeden geçemeyeceğim, Kadın üyelerimizin çabaları sayesinde Karaman'da toplam 2 bin 900 üyeye ulaşmış durumdayız.

Bu vesile ile öncelikle çabaları ve özverilerinden dolayı kadın üyelerimize ve bu örgütlenmede emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni seçilen yönetime bundan sonra yapacakları çalışmalarda kolaylıklar diliyorum.

Gündemin tamamlanmasının ardından 100 delegenin oy kullandığı seçimlerde açıklanan sonuçlara göre şube yönetim kurulu ve zorunlu organları şu şekilde oluştu.

Şube Başkanı : Adnan GÜRSOY

Şube Teşkilat Başkan Yardımcısı : Duran ÇİÇEK

Şube Mali Başkan Yardımcısı : Adem KARA

Şube Eğitim Başkan Yardımcısı : Sultan AKDİN

Şube Mevzuat Başkan Yardımcısı : Ahmet TÜREDİ

Denetim Kurulu Üyeleri

Tülay SOYYİĞİT

Ahmet ARSLAN

Sultan BİLGİSEVER

Disiplin Kurulu Üyeleri

Ahmet SERDARTAŞ

Hülya TURLAY

Abdurrahman DURAN

Açıklanan sonuçların ardından kürsüye gelen Adnan Gürsoy, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. "Genel kurulun etkilerinden sıyrılıp, derlenme toparlanma, tek yürek, tek bir yumruk olup, devasa sorunların çözümü için el ele, kol kola yürüme zamanıdır. Biz birlik ve beraberlik ve bütünlük içinde oldukça, önümüzde hiç kimse hiçbir güç duramayacaktır." dedi.